

TRMS BIO Jehněčí kotletky 4–6 ks
cca 480 g- Popis
- Složení
- Další produkty značky
BIO jehněčí kotletky od The Real Meat Society.
Jehňata a ovečky se pasou na Šumavě nebo v okolí Králíků ve východních Čechách. Jsou stále venku a žijí pohromadě s rodinou.
The Real Meat Society je o práci s malými farmáři, o podpoře udržitelného hospodaření a o tom abychom vídali v naší krajině hospodářská zvířata venku na pastvách. Jsou prvním a jediným BIO řeznictvím v ČR.
Použití
Jehněčí kolínko posolte a přidejte bylinky (rozmarýn, tymián). Osmažte 2–3 minuty na oleji z každé strany. A podávejte s vaší oblíbenou přílohou. Jehněčí kotletky jsou fajn jídlo i pro děti. Maso je lehce nasládlé a kotletka se dobře drží za kost.
O výrobci
The Real Meat Society založil Paul Day se svou manželkou Michaelou v roce 2010 s velkými cíli. Otevřít v Čechách první řeznictví zpracovávající maso jen ze zvířat z pastevních chovů, vrátit na české talíře maso z původních plemen a ukázat, že i české hovězí může být křehké a chutné. To se jim nakonec podařilo a jejich řeznictví je vyhlášené svým masem široko daleko.
Prodávají jen maso ze zvířat, která měla život. Narodí se ve volnosti, sají mateřské mléko, jsou venku, běhají a dovádějí, žerou rozmanitou místní stravu a hodně zeleného. Rostou pomalu, nejsou nikde zavírána a násilím dokrmována, aby před porážkou rychle rostla. Prostě mají život bez stresu, ve kterém je do ničeho nenutí. Jsou pak poražená na místních malých jatkách řezníkem, kterého dobře znají a který má ke zvířeti maximální respekt. Veškeré maso za sucha vyvěšují. Při suchém vyvěšování se sice odpařuje voda, tedy ztrácí na váze, ale chuť masa je neporovnatelná. Maso je krásně křehké a voní.
Skladování
Maso skladujte v lednici při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
The Real Meat Society s.r.o.
Klimentská 1652/36
110 00, Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
BIO Jehněčí kotletky | 100 % |