
České Ghíčko BIO Přepuštěné máslo
0,76 l- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Ghí BIO je přepuštěný máselný tuk, vyroben podle starodávné Ayurvédské receptury.
Ghí neobsahuje kasein a další mléčné sušiny. Je to zdravá alternativa rostlinných olejů, navíc je také plný chutí a vůní. Nemusí se chladit.
Použití
Ghí lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, tudíž se nepřipaluje. Je výborný ke smažení, jako základ všech klasických pokrmů – polévek, omáček, zelenina dušená na Ghí je bezkonkurenční! Lze jím nahradit všechny margaríny a máslo při pečení moučníků. Ve studené kuchyni má také své místo, při alergii na mléčnou bílkovinu lze mazat na chleba a pečivo. Neobsahuje laktózu a je přirozeně bezlepkové.
Tip! Jáhlovo-mandlová kaše s datlemi a kakaovým práškem
Jáhly propláchněte, namočte přes noc společně s datlemi dejte do sklenice a zalijte vodou. Ráno jáhly s datlemi přeced'te přes sítko a dejte vařit do rostlinného mléka. Vařte přibližně 10 minut. Poté přidekte Ghí a následně rozmixujte dohladka – pokud bude konzistence dezertu hutná, dořeďte dle vlastní potřeby.
Rozdělte kaši na dvě poloviny, jednu nechte světlou a do druhé přidejte kakao – to bude třeba ještě mírně doředit rostlinným mlékem. Spotřeba rostlinného mléka bude u každého rozdílná, záleží na savosti jáhel a požadavku na konzistenci. Mějte raději připraveno trochu více mléka.
O výrobci
České Ghíčko je mladá česká společnost, která se objevila na trhu roku 2015. Tato firma přišla na trh se starou recepturou přepuštěného másla, které se kdysi běžně používalo v kuchyních díky jeho dlouhé trvanlivosti. Ghee produkty jsou vyrobeny z čistě kvalitních surovin a neobsahují žádné přidané látky.
Skladování
Skladujte v temnu při teplotě do 25 °C. Případná změna konzistence není závadou.
Výrobce
České ghíčko s.r.o.
Průmyslová 168
566 01 Vysoké Mýto
Česká republika