Steinhauser
Steinhauser Hovězí zadní loupaná plec
cca 450 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Plátek masa s výrazným mramorováním, díky kterému je flat iron steak skvěle měkký a šťavnatý.
- Zabaleno: ve vakuu
- Mokré zrání: 21-30 dní
Doba zrání masa je minimálně 21 dní od data poražení, ale standardně je dodávané maso vyzrálé 30 dní.
Ve společnosti Steinhauser používají oba dva způsoby zrání. U vysokého a nízkého roštěnce se jedná o suché zrání, kdy se nechá celé roštěné s kostí zrát. Tento způsob používají pouze na kusech, které mají určité tukové kryté. U mas květová špička, iron steak a pupek je zvoleno mokré zrání, kdy maso krásně zkřehne v sáčku.
Maso ke zrání si ve firmě Steinhauser pečlivě vybírají. Dlouhodobě spolupracují s chovateli a farmami z jejich okolí. Snaží se o to, aby transport zvířat byl co nejkratší. Ke zrání se nejvíce volí maso z mladých býků a býků. Sem tam také využijí z maso z jalovice. Vždy posuzují, jak vypadá jednotlivý kus. Nezáleží na tom, jestli je to jen jalovice nebo býk. Důležité je plemeno, druh, krmivo a v neposlední řadě i porážka.
Použití
Maso řádně osolte, opepřete a bylinky vmasírujte do masa. Nechte 1 hodinu stát při pokojové teplotě. Pánev rozpálte na vysokou teplotu a maso opečte z každé strany 2-3 minuty. Následně ho vložte na pekáč do předehřáté trouby na 220 °C. A pečte 5 minut na medium, well done 8-10 minut. Po upečení maso vyjměte a nechte na talíři pod pokličkou několik minut odpočinout. Následně maso podle chuti osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.
Příběh značky Steinhauser
Tradice řeznického řemesla začala v rodině Steinhauserů v roce 1790. V dubnu 1991 si pronajala městská jatka v Tišnově a nastartovala se tak nová éra jména Steinhauser spojená s masem a výrobou masných výrobků. Majitel Ing. Ladislav Steinhauser říká: ,,Jsme rodinnou firmou a vážíme si, že v podniku pracuje řada schopných pracovníků, kteří jsou zde od založení firmy. Jsme hrdí na své výrobky. Častým motem, které používáme, je: Věříme v kvalitu.”
Jak se to dělá
Tím, že firma disponuje vlastní porážkou, tak zákazníkům nabízí pouze maso z českých chovů. Na trhu se můžete setkat s čerstvým vepřovým a hovězím masem, s vyzrálým hovězím masem a širokou škálou masných výrobků. Firma Steinhauser, s.r.o. se dlouhodobě snaží prosazovat na trhu kvalitními masnými výrobky. Tento cíl se jim daří naplňovat, což svědčí o spoustě spokojených zákazníků a ocenění, která firma za poslední dobu získala.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–3 °C. Určeno k tepelné úpravě.
Výrobce
Steinhauser
Karasova 378
666 01, Tišnov
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Hovězí maso zadní | 100 % |
Loupaná plec | |
Zabaleno ve vakuu | |
Vyzrálé maso | |
Mokré zrání 21-30 dní |