
Rabbit Králičí hřbet bez kosti
cca 470 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 3 DNY
cca
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Chlazený ručně vykostěný čerstvý králičí hřbet.
Králičí maso je oblíbeným zdrojem živočišných bílkovin. U nás nicméně jeho konzumace není tak častá, přitom maso králíka obsahuje pouze přibližně 5 % tuku a 20 % bílkovin.
Společnost Rabbit – Trhový Štěpánov zpracovává živé králíky v České republice z tuzemských a zahraničních chovů (Slovensko, Maďarsko, Polsko).
Použití
Králičím masem se dá nahradit maso kuřecí, hovězí, i vepřové a skvěle se hodí pro přípravu různých omáček, nebo pečených pokrmů. Doporučujeme k přípravě lahodné rolády, ale je vhodný i pro klasické pečení.
Tip! Vyzkoušejte pečený králičí hřbet v hořčičné omáčce:
Šalotky nakrájejte na proužky, česnek na tenké plátky. Hřbet ze všech stran osolte a opepřete. Pak jej poprašte hladkou moukou a zprudka zatáhněte na rozpáleném oleji. Maso vyjměte a ve výpeku zpěňte cibuli s česnekem. Podlijte vínem a vývarem a nechte chvíli odvařit. Vmíchejte hořčici, trochu soli a pepře a vložte maso zpět. Duste 10–15 minut doměkka. Podávejte ozdobené bylinkami, jako příloha se brambor.
O výrobci
Rabbit – Trhový Štěpánov je česká společnost, jejíž historie se začala psát roku 1991. Podnik se specializuje na zpracování králičího a kuřecího masa. Mimo to se zabývá výrobou tradičních uzenin. Při zpracování masa využívá nejmodernější technologie.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
RABBIT Trhový Štěpánov, a.s.
Sokolská 302
Trhový Štěpánov, 257 63
Česká republika