Husa chlazená

cca 4,4 kg
Vyprodáno. Očekáváme v pátek.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Maďarsko,

Chlazená celá husa s větší stavbou těla bez foie gras té nejvyšší kvality.

Husa landeská pochází z Francie z oblasti Landais. Patří mezi neodolnější a otužilá plemena s výbornou životní vitalitou, díky které netrpí na nemoci.

Tato vykrmená husa nachází svůj původ v maďarských farmách, kde se chovají ve velkém měřítku. Vyznačuje se větší stavbou těla, než je běžná jateční husa, a to především díky výkrmu. Její tělo pokrývá obsáhlá vrstva masa s tenčí vrstvou tukového krytí. Díky tuku je maso po upečení krásně křehké a šťavnaté. Je krmena výhradně speciální směsí krmiva.

Použití

Celou husu můžete buď péct v celku nebo ji můžete rozčtvrtit a jednotlivé kousky masa tepelně zpracovat na různý způsob.

Tip! Celá pečená husa s jablky a bramborami:

Husu nasolte ze všech stran a dejte na pekáč. Ideálně zvolte takový pekáč, který má pokličku, aby se husa při pečení nevysoušela, případně můžete místo pokličky využít alobal. Jablka rozkrojte na čtvrtky a vydlabejte jádřince. Umyté je rozmístěte okolo husy a pod husu. Medem potřete celou husu, posypte drceným kmínem a lehce podlijete vodou.

Husu přikryjte řádně alobalem nebo pokličkou a dejte péct do trouby na cca 160 °C po dobu 1,5 hodiny. Po uplynulé době slijte “vypečené” sádlo. Znovu přikryjte a dejte zpět do trouby na další hodinu a půl a proces znovu zopakujte. Poté husu otočte, aby se dopekla i ze spodní strany a nechte péct v troubě cca 220 °C. Jakmile zezlátne spodní strana, husu znovu otočte. Do pekáče vložte rozkrájené a okořeněné brambory. Nechte péct alespoň dalších 25 minut s otáčením. Pokud by byla kůrka hodně zlatavě hnědá, polijte ji výpekem.

O výrobci

Husí játra od Filipa Töpfera je česká společnost, jejíž příběh se píše již několik desítek let. Podnik vychází z poctivých a řemeslných tradic, které používaly naše babičky. Zaměřuje se na výrobu masných lahůdek z tučných husích nebo kachních jater foie gras, anebo prodej jejich masa. Všechna drůbež je dovážená z maďarských farem.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C. 

Výrobce

Filip Töpfer
Budečská 851/28
120 00, Praha 2
Česká republika