- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Uzený losos má jemnou chuť a jeho maso se rozpouští v ústech.
Losos je dravá tažná ryba z čeledi lososovitých, která žije většinu života v moři.
Použití
Uzený losos je výbornou ingrediencí pro přípravu pomazánek a Sake maki. Jeho použití je však především formou tepelného zpracování. Uvařte si například tyto výborné špagety s uzeným lososem podle následujího receptu:
Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte je a udržujte teplé. Na středně velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a 2 hrsti solených kaparů a opékejte 2 minuty. Přilijte bílé víno a nechte většinu tekutiny odpařit. Vmíchejte zakysanou smetanu a minutu zahřívejte. Nakonec do pánve přendejte těstoviny, petrželku a 100 g uzeného lososa a opatrně promíchejte. Jednotlivé porce podávejte s parmazánem.
O výrobci
Zpracovna ryb Klatovy je česká firma, která na trhu působí od roku 1998. Celoročně se podnik zabývá chovem a následným prodejem zpracovaných čerstvých a mražených ryb. Dále se věnuje výrobě rybích produktů, prodejem zvěřiny a mořských ryb. Společnost dbá na kvalitu, a proto nepoužívá při výrobě žádné konzervační látky. Zpracovna ryb Klatovy vyhrála ocenění v soutěži Regionální potravina Plzeňského kraje.
Skladování
Skladujte při teplotě 1–5 °C.
Výrobce
Zpracovna ryb Klatovy a.s.
Říční lázně 423
339 01 Klatovy
Česká republika