

Qualivo
Qualivo Vepřová panenka bez řetízku
cca 390 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 9 DNŮ
cca
Extra slevy, doprava zdarma a další výhody pro rodiče s dětmi do 12 let.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Za luxusním masem z Qualiva nestojí žádný trik. Jen náležitá péče o každé zvíře, respekt k jeho potřebám a špičkové krmivo podle švýcarské receptury.
- výjimečně jemné a chutné
- atraktivní struktura a barva bez nežádoucích pachutí (obzvláště u tuku)
- vysoký kulinářský zážitek i z běžnějších řezů
Vepřová panenka patří k nejoceňovanějším a také nejdražším částem vepřového masa. Nachází se pod zadní částí pečeně, tedy pod pruhem bederní svaloviny, a vyznačuje se delikátní chutí a jemnou strukturou.
Qualivo je prémiové maso produkované podle unikátní švýcarské metody krmení a chovu s důrazem na imunitu a zdraví zvířat. Výsledkem je velice křehké, lehce stravitelné maso s krátkou dobou kuchyňské úpravy.
Vepřové maso pochází z českého chovu v Choťovicích. Zvířata jsou pod pravidelnou kontrolou veterinární správy a všechny prasničky jsou pravidelně měřeny ultrazvukem s cílem optimalizovat výšku špeku a podíl libové svaloviny. Zmodernizované stáje nabízí zvířatům pohodlné a bezstresové ustájení.
Použití
Vepřová panenka se nejvíce hodí pro přípravu vepřových medailonků či tenkých plátků, čemuž svědčí kratší doba tepelné úpravy. Může se péct i vcelku. V této podobě je většinou zabalená do slaniny, jež zvýrazní chuť masa a předejde se tak jeho vysušení. Může být marinovaná anebo pečená, svědčí ji dochucení jen pepřem a solí.
Upečte si vepřovou panenku plněnou mandlemi podle následujícího receptu:
Spařené mandle nasekejte nadrobno a vložte do misky. Přidejte k nim nakrájenou pomerančovou kůru, rozmarýn, lžičku medu a promíchejte. Panenku rozřízněte, osolte, opepřete a potřete mandlovou náplní tak, aby kraje zůstaly volné. Pokapejte pomerančovou šťávou, ohněte kraje a zarolujte. Roládu přichyťte nití, znovu opepřete a osolte. Vložte do grilu a nechte péct ze všech stran asi 10 minut. Hotovou pečeni zabalte na chvíli do alobalu, aby byla šťavnatá. Pak vyndejte, nakrájejte na plátky a podávejte.
O výrobci
Maso z Choťovic je rodinná farma zabývající se především chovem a porážkou prasat. Další činností je porcování nejen vepřového, ale všech druhů zvířat.
Hlavní rozdíl oproti tradičnímu, čistě organickému nebo konvenčnímu způsobu produkce masa, je způsob krmení. Zvířata jsou krmena výhradně krmnými směsmi Qualivo, senem nebo slámou. Krmivo je vyráběno buď přímo společností Hofmann Nutrition AG, nebo je mícháno podle jejích receptur. Obsahuje striktně kontrolované komponenty, které jsou optimálně přizpůsobeny věku a vývoji zvířat. Qualivo zvířata jsou vždy perfektně krmena a vybalancována.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C. Po otevření spotřebujte do 24 hodin.
Výrobce
Ing. Karel Horák
Žehuň 116
289 05 Žehuň
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vepřová panenka | 100 % |