Qualivo Vepřové kostky na guláš z vepřové kýty

cca 0,66 kg
Od českého farmářePrémiová kvalita
cca 229,78 Kč 349,90 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Za luxusním masem z Qualiva nestojí žádný trik. Jen náležitá péče o každé zvíře, respekt k jeho potřebám a špičkové krmivo podle švýcarské receptury. Maso od Qualiva se může pyšnit svou kvalitou:

  • výjimečně jemné a chutné 
  • vždy skvělé díky stabilní kvalitě
  • atraktivní struktura a barva bez nežádoucích pachutí (obzvláště u tuku)
  • vysoký kulinářský zážitek i z běžnějších řezů

Vepřová kýta se řadí k zadní čtvrti jatečné půlky a je její největší částí. Poskytuje velice kvalitní libové maso.

Qualivo je prémiové maso produkované podle unikátní švýcarské metody krmení a chovu s důrazem na imunitu a zdraví zvířat. Výsledkem je velice křehké, lehce stravitelné maso s krátkou dobou kuchyňské úpravy.

Vepřové maso pochází z českého chovu v Choťovicích. Zvířata jsou pod pravidelnou kontrolou veterinární správy a všechny prasničky jsou pravidelně měřeny ultrazvukem s cílem optimalizovat výšku špeku a podíl libové svaloviny. Zmodernizované stáje nabízí zvířatům pohodlné a bezstresové ustájení.

Qualivo je prémiová značka masa nejvyšší kvality. Sofistikovaný koncept chovu a prémiové krmivo zabezpečuje špičkovou úroveň zdraví zvířat a skvělou chuť masa. Jednoznačný rozdíl ve stabilitě kvality v čase, krátké době kuchyňské úpravy spojené s prémiovou křehkostí, chutí, barvou a strukturou masa je potvrzeno dlouhodobou existencí této značky.

Celý systém byl implementován ve Švýcarsku již v roce 1995 a dnes stojí na špičce nejvyšších etických a environmentálních standardů s důrazem na dosažení nejvyšší kvality a bezpečnosti potravin pro konzumenty. Zvířata žijí v čistém prostředí a chov je prostý genetických modifikací, hormonů, antibiotik a dalších nadužívaných medikací.

Použití

Jak už sám název napovídá, připravte si báječný hospodský vepřový guláš podle následujícího postupu:

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme 2 lžíce mleté sladké papriky, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme 1-2 lžíce rajčatového protlaku, feferonku, sůl a pepř. . Dusíme asi 1,5 hodiny, až bude maso téměř měkké. Přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme kostku masového bujónu a zahustíme mouku rozkvedlanou v malém množství studené vody. Pomalu na mírném plameni necháme guláš ještě 20 minut bez poklice probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku, případně guláš dochutíme solí.
 


O výrobci

Maso z Choťovic je rodinná farma zabývající se především chovem a porážkou prasat. Další činností je porcování nejen vepřového, ale všech druhů zvířat. Cílem firmy je nabízet zákazníkům kvalitní výrobky z masa té nejvyšší kvality.

Hlavní rozdíl oproti tradičnímu, čistě organickému nebo konvenčnímu způsobu produkce masa, je způsob krmení. Zvířata jsou krmena výhradně krmnými směsmi Qualivo, senem nebo slámou. Krmivo je vyráběno buď přímo společností Hofmann Nutrition AG, nebo je mícháno podle jejích receptur. Obsahuje striktně kontrolované a vysoce kvalitní komponenty, které jsou optimálně přizpůsobeny věku a vývoji zvířat. Qualivo zvířata jsou vždy perfektně krmena a vybalancována.

Skladování

Skladujte při teplotě 1–3 °C. Po otevření spotřebujte do 24 hodin.

Výrobce

Ing. Karel Horák
Žehuň 116
289 05 Žehuň
Česká republika