


Naše maso
Naše maso Stařená vysoká roštěná s kostí - Ribeye steak
cca 0,53 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 2 DNY
cca
Doručení už do 60 minut
AI Souhrn
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Stařená vysoká roštěná s kostí je prémiové steakové maso z jalovic a volů z českých chovů. Vysoká roštěná neboli vysoký roštěnec (ribeye steak, entrecote) je nejslavnější, nejfotogeničtější a pro většinu milovníků masa nejchutnější steak. Tento soubor jemně mramorovaných svalů oválného tvaru s masovým okem uprostřed (proto se mu také říká rib-eye) se nachází mezi 6 až 12 žebrem, podplečím a nízkým roštěncem, na vyšší části hřbetu za lopatkami – odtud název vysoký roštěnec.
V Amase se staření věnují od roku 2011 a výsledkem nepřetržité péče a kontroly je minimálně 50 dní stařený ribeye – křehký, šťavnatý, měkký steak s velkorysým mramorováním plný výrazné a intenzivní chuti!
Balení obsahuje 1 steak (cca 500 g). Stařené 50 dní. Baleno ve vakuu.

Hovězí z českých chovů
V Amase pracují s hovězím z kvalitních plemen z českých chovů. Zpracovávají maso jalovic a volů zejména českého strakatého skotu, ale i světově uznávaných plemen a jejich kříženců. Farmáři pro Amaso chovají zvířata tak, aby byla dostatečně zmasilá a vytvořil se jim tuk nejen pod kůží, ale hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání a zejména staření.

Staření masa
Suché zrání, kterému dali v Amase název staření, označuje proces zrání masa z jalovic a volů na kosti za přesně stanovených podmínek (řízená teplota, vlhkost a proudění vzduchu). Maso se do ničeho nebalí, nechává se nekryté viset na hácích nebo je v dostatečných rozestupech uložené v regálech či ve visu. Po 50 dnech ztratí na váze, povrch hodně seschne a maso vypadá jako staré, odtud termín staření. Výsledkem nepřetržité péče a kontroly je křehké, měkčí maso výrazné a intenzivní chuti.
Použití
Stařená vysoká roštěná s kostí má jedno nejlepší použití: steak! Dovolí vám všechny stupně propečení, ale za nás je stále nejlepší medium rare. Steak můžete připravit na grilu nebo pánvi.
Tip! Vyzkoušejte stařený ribeye na grilu: Maso vyndejte z chladničky aspoň hodinu předem, aby získalo pokojovou teplotu. Na grilu si vytvořte dvě zóny: jednu s uhlím (tam se bude maso opékat) a druhou bez uhlí, a tedy s nižší teplotou (tam se budou steaky dopékat). Na hodně rozpálené části grilu maso zprudka opékejte 1–2 minuty z každé strany, dokud se vytvoří opečená vrstva (krusta) a steak se od roštu neodlepí. Poté ho přesuňte do části grilu s nižší teplotou, 100–120 °C, a nechte 10–15 minut dopékat, záleží na výšce steaku. Stáhněte na pekáček s roštem, který máte mimo gril, osolte, přikryjte alobalem a nechte 5 minut odpočinout. Pokud steak připravujete na pánvi, postupujte stejně, jen maso dopékejte v troubě, opět na pekáčku s roštem. Stupeň propečení se nejlépe měří vpichovaným teploměrem.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
| Vysoká roštěná | 100 % |