

Naše maso Vysoká roštěná s kostí z jalovice nebo volka na steak
cca 0,61 kg- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
Výborná roštěná s kostí prémiové kvality.
Vysoký roštěnec patří k nejznámějším kusům masa na steak. Pochází z jalovic a volů českého strakatého skotu neboli čestru, který se vyznačuje rovnoměrným tukovým mramorováním. Nechává se stařit neboli zrát suchou cestou minimálně 50 dnů a více, a proto je křehčí, měkčí a jeho chuť je intenzivnější.
Použití
Z roštěné připravíte šťavnatý steak.
Před tepelnou úpravou necháme vždy maso alespoň půlhodiny odležet při pokojové teplotě. Do masa nepícháme a necháme jej po opečení pár minut odpočinout, aby si steak udržel všechnu šťávu. Řezníci doporučují propéct na střední stupeň propečení – tak si nejlépe vychutnáte šťavnatost a výraznou chuť masa. Dochutíme jen kvalitní mořskou solí a pepřem těsně před grilováním.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví na Dlouhé ulici je dodává Amaso, které ho odebírá výhradně od tuzemských chovatelů. Řezníci se s nimi osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vysoká roštěná | 100 % |