Windsor Jelení steak

cca 360 g
Od českého farmářePrémiová kvalita
cca 211,00 Kč 589,90 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Dáme za něj paroh do ohně

Jelení maso tak kvalitní, že vám v představách o zvěřině udělá guláš. Z volné přírody, s minimem tuku a zaručeně lokální.

Steak z kýty z kvalitního jeleního masa značky Windsor.

Už dávno neplatí, že zvěřina má silné „aroma“, musí se bezpodmínečně nakládat do láku nebo komplikovaně připravovat dlouhé hodiny v kuchyni. Budete překvapeni, jak rozmanitá surovina se nabízí. Baleno technologií skin.

Zvěřina od Windsor je potravina, která splňuje všechny požadavky na moderní stravování. Je to BIO potravina v tom pravém slova smyslu: 

  • ekologická („vyprodukovaná“ v přírodě, bez ovlivňování člověkem, bez použití energií)
  • dietní (větší zastoupení bílkovin, minerálních látek a málo tuku)
  • etická (zvířata se celý život pohybují volně v přírodě, nejsou stresována přepravou)
  • lokální (zvěřina pochází z lokálních zdrojů, není přepravována na dlouhé vzdálenosti)

Suroviny pochází z okolí Znojma v česko-rakouském pohraničí.

Použití

Zvěřina je prostě skvělá a je velká škoda, že bývá dost často opomíjená. Šéfkuchař Honza (blog Oh my chef) ve spolupráci se společností Windsor připravil recept na lehké a moderní jídlo - podzimního jelena s dýní.

Na 4 porce budeme potřebovat:
600 g jelení kýty
1 máslovou dýni
80 g másla
1 hrst opražených semínek
1 hrst křupavé cibule
1 červenou chilli papričku
2 lžičky dýňového oleje
jarní cibulku na ozdobu
sůl, pepř, olivový olej
1 lžička hnědého cukru

dresink
3 cm zázvoru
1/2 citrónu
1 lžičku javorového sirupu
100 ml olivového oleje
sůl

Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kusy. Osolíme, přidáme cukr, pokapeme olivovým olejem a přidáme půlku chilli. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme na 180 stupňů zhruba 30 minut, dokud není uplně měkká. Po upečení ji vložíme s máslem do mixéru a rozmixujeme dohladka. Dosolíme.

Maso překrojíme na stejně velké kusy a opečeme na oleji ze všech stran. Pečeme zhruba 2 minuty po každé straně. Chceme ho mít růžové. Necháme stejně dlouho odpočívat.

Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno, potom vymačkáme do mísy a přidáme i šťávu z citrónu. Přidáme sůl a najemno nakrájené chilli. Zamíchame s olivovým olejem a javorovým sirupem. Před podáváním rozmícháme.

Maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Dýňovou kaši ozdobíme praženými semínky, cibulkami a olejem. Pokapeme dresinkem a přidáme čerstvé chilli podle chuti. Dobrou chuť!

O výrobci

Majitel je vášnivý kuchař a jeho žena miluje přírodu. Spojení těchto vášní vyústilo v založení malé firmy na jihu Moravy. Od začátku bylo jejich cílem zpřístupnit zvěřinu širší veřejnosti, protože ne všichni mají zrovna kamaráda myslivce, a přesto by rádi ochutnali úžasný jelení steak nebo maso na tradiční srnčí guláš. Díky firmě Windsor mají zákazníci možnost zakoupit u nás na Rohlíku kvalitní zvěřinu a ochutnat tyto prémiové produkty, které firma nabízí.  Představují vám produkty, které pochází výhradně z volné přírody a jsou dostupné podstatnou část roku. Maso před zpracováním zraje v chladírně 10–14 dní. To zaručuje nejen jeho křehkost, ale i vyvážené a jemné aroma.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C. Po rozbalení ihned spotřebujte.

Distibutor

Mkwindsor s.r.o
Varhulíkové 1582/24
170 00 Praha
Česká republika