Slide 1 of 3

Windsor Jelení steak

cca 340 g
Od českého farmářePrémiová kvalita
cca 198,15 Kč 589,90 Kč/kg
Český původ na rohlíku
Země původu: Česká republika,

Dáme za něj paroh do ohně

Jelení maso tak kvalitní, že vám v představách o zvěřině udělá guláš. Z volné přírody, s minimem tuku a zaručeně lokální.

Jelení steak z kýty značky Windsor.

Už dávno neplatí, že zvěřina má silné „aroma“, musí se bezpodmínečně nakládat do láku nebo komplikovaně připravovat dlouhé hodiny v kuchyni. Budete překvapeni, jak rozmanitá surovina se nabízí. Baleno technologií skin.

Zvěřina od Windsor je potravina, která splňuje všechny požadavky na moderní stravování. Je to BIO potravina v tom pravém slova smyslu: 

  • ekologická („vyprodukovaná“ v přírodě, bez ovlivňování člověkem, bez použití energií)
  • dietní (větší zastoupení bílkovin, minerálních látek a málo tuku)
  • etická (zvířata se celý život pohybují volně v přírodě, nejsou stresována přepravou)
  • lokální (zvěřina pochází z lokálních zdrojů, není přepravována na dlouhé vzdálenosti) 

Použití

Zvěřina je prostě skvělá a je velká škoda, že bývá dost často opomíjená. Šéfkuchař Honza (blog Oh my chef) ve spolupráci se společností Windsor připravil recept na lehké a moderní jídlo - srnčí kýta na žitném chlebu, hříbkové ragú.

Na 4 porce budeme potřebovat:
600 g jelení kýty
1 máslovou dýni
80 g másla
1 hrst opražených semínek
1 hrst křupavé cibule
1 červenou chilli papričku
2 lžičky dýňového oleje
jarní cibulku na ozdobu
sůl, pepř, olivový olej
1 lžička hnědého cukru

dresink
3 cm zázvoru
1/2 citrónu
1 lžičku javorového sirupu
100 ml olivového oleje
sůl

Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kusy. Osolíme, přidáme cukr, pokapeme olivovým olejem a přidáme půlku chilli. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme na 180 stupňů zhruba 30 minut, dokud není uplně měkká. Po upečení ji vložíme s máslem do mixéru a rozmixujeme dohladka. Dosolíme.

Maso překrojíme na stejně velké kusy a opečeme na oleji ze všech stran. Pečeme zhruba 2 minuty po každé straně. Chceme ho mít růžové. Necháme stejně dlouho odpočívat.

Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno, potom vymačkáme do mísy a přidáme i šťávu z citrónu. Přidáme sůl a najemno nakrájené chilli. Zamíchame s olivovým olejem a javorovým sirupem. Před podáváním rozmícháme.

Maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Dýňovou kaši ozdobíme praženými semínky, cibulkami a olejem. Pokapeme dresinkem a přidáme čerstvé chilli podle chuti. Dobrou chuť!

O výrobci

Majitel je vášnivý kuchař a jeho žena miluje přírodu. Spojení těchto vášní vyústilo v založení malé firmy na jihu Moravy. Od začátku bylo jejich cílem zpřístupnit zvěřinu širší veřejnosti, protože ne všichni mají zrovna kamaráda myslivce, a přesto by rádi ochutnali úžasný jelení steak nebo maso na tradiční srnčí guláš. Díky firmě Windsor mají zákazníci možnost zakoupit u nás na Rohlíku kvalitní zvěřinu a ochutnat tyto prémiové produkty, které firma nabízí.  Představují vám produkty, které pochází výhradně z volné přírody a jsou dostupné podstatnou část roku. Maso před zpracováním zraje v chladírně 10–14 dní. To zaručuje nejen jeho křehkost, ale i vyvážené a jemné aroma.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C. Po rozbalení ihned spotřebujte.

Výrobce

Windsor Enterprise s.r.o.
Kuchařovice 335
Znojmo 669 02

Trvanlivost
0Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 2 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Jelení kýta bez kosti

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota430 kJ/103 kcal
Tuky2 g
z toho nasycené mastné kyseliny1 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny21 g
Sůl0 g
Vláknina g