Windsor Prase divoké medailonky

cca 490 g
Od českého farmářePrémiová kvalita
cca 292,33 Kč 599,90 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Medailonky z hřbetu prasete divokého značky Windsor v prémiové kvalitě.

Už dávno neplatí, že zvěřina má silné „aroma“, musí se bezpodmínečně nakládat do láku nebo komplikovaně připravovat dlouhé hodiny v kuchyni. Budete překvapeni, jak rozmanitá surovina se nabízí. Baleno technologií skin.

Zvěřina od Windsor je potravina, která splňuje všechny požadavky na moderní stravování. Je to BIO potravina v tom pravém slova smyslu: 

  • ekologická („vyprodukovaná“ v přírodě, bez ovlivňování člověkem, bez použití energií)
  • dietní (větší zastoupení bílkovin, minerálních látek a málo tuku)
  • etická (zvířata se celý život pohybují volně v přírodě, nejsou stresována přepravou)
  • lokální (zvěřina pochází z lokálních zdrojů, není přepravována na dlouhé vzdálenosti)

Suroviny pochází z okolí Znojma v česko-rakouském pohraničí.

Použití

Zvěřina je prostě skvělá a je velká škoda, že bývá dost často opomíjená. Šéfkuchař Honza (blog Oh my chef) ve spolupráci se společností Windsor připravil recept na lehké a moderní jídlo - kančí medailonky s houbovým ragú.

Na 4 porce budeme potřebovat:
8 kančích medailonků
600 g směsi hub (žampión, hlíva, lesní houby)
2 větvičky oregána, pár listů šalvěje (nebo bylinky, co máte na zahrádce)
olej, sůl, pepř
8 plátků kváskového chleba

Maso naložíme do soli, pepře a oleje alespoň na dvě hodiny. Opečeme na rozpáleném grilu z obou stran dorůžova (cca dvě minuty, kanec by měl být propečený na medium, např. srnčí maso ale ideálně na medium rare).

Houby přidáme na gril, osolíme a opečeme, přidáme oregáno i šalvěj a necháme opéct na barvu. Maso necháme odpočívat (stejně dlouho jako jsme ho grilovali) a potom nakrájíme na tenké plátky. Servírujeme s opečeným chlebem. Dobrou chuť!

O výrobci

Majitel je vášnivý kuchař a jeho žena miluje přírodu. Spojení těchto vášní vyústilo v založení malé firmy na jihu Moravy. Od začátku bylo jejich cílem zpřístupnit zvěřinu širší veřejnosti, protože ne všichni mají zrovna kamaráda myslivce, a přesto by rádi ochutnali úžasný jelení steak nebo maso na tradiční srnčí guláš. Díky firmě Windsor mají zákazníci možnost zakoupit u nás na Rohlíku kvalitní zvěřinu a ochutnat tyto prémiové produkty, které firma nabízí.  Představují vám produkty, které pochází výhradně z volné přírody a jsou dostupné podstatnou část roku. Maso před zpracováním zraje v chladírně 10–14 dní. To zaručuje nejen jeho křehkost, ale i vyvážené a jemné aroma.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C. Po rozbalení ihned spotřebujte.

Distibutor

Mkwindsor s.r.o
Varhulíkové 1582/24
170 00 Praha
Česká republika