Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more
    How did we do?

    Please let us know how was your purchase that we delivered yesterday at 14:47.

    Awesome
    Good
    Not good
    Horrible

Naše maso

Naše maso Gothaj salami sliced

ca. 110 g

5 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Premium qualityFresh from the farm
Sold out. Expected back today.
Send an e-mail when it's back in stock
Show similar from category »
Country: Czech Republic,

Gothajský salám prémiové kvality z masa jalovic a volů z českých chovů a přeštických černostrakatých prasat.

Gothajský salám vyrábíme v Amase podle původní československé receptury z roku 1977. Libové hovězí a vepřové maso, tučnější vepřové a koření (černý pepř, sladká paprika, muškátový květ a česnek) se v kutru (velký řeznický mixér) vymíchají na jemnou spojku čili sekánku. Poté se přidá pěkné hřbetní sádlo a pomalými otáčkami nožů kutru se naseká na tzv. zrno o velikosti asi 8 mm. Pevné dílo narážíme do hovězích deníků (slepé střevo). Po osušení v teplé udírně se gothaj pozvolna vyudí na bukovém dřevu a několik hodin se šetrně vaří v páře.

Balení obsahuje cca 100 g krájeného gothaje. Baleno v ochranné atmosféře.

Gothaj

Gothajský salám, jak ho známe dnes, vznikl úpravami z původního receptu Gothaer Wurst, který si čeští řezničtí tovaryši přinesli v 19. století z německého města Gotha, kde ho jako první připravil uzenářský mistr Johann Daniel Kestner. Tato část německého Durynska proslula právě uzenářskými specialitami. V českých zemích se tento vyhlášený salám připravuje přes sto let a traduje se, že podle gothaje poznáte řezníka. Pečlivost a poctivost při přípravě masa i při výrobě gothaje se rozhodně vyplácí.

Použití

Gothaj si můžete vychutnat jen tak, s čerstvým pečivem, oblíbené jsou však i další variace. Některé z nich mají vtipné názvy: „dělnické carpaccio“ jsou tenké plátky gothaje s octem a cibulí, „dělnický řízek“ je zase gothaj obalený v trojobalu a osmažený jako řízek. Někdo si gothaj rád přidá do leča místo špekáčku, jiný zas do francouzských brambor – a řeznicí ho milují v hemenexu. Prostě místo šunky vyzkoušejte voňavý a šťavnatý gothaj.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 5 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Vepřové maso44 %
Hovězí maso29 %
Vepřové sádlo
Dusitanová solící směs
Jedlá sůl s jódem99.5 %
E250 - Dusitan sodný
Černý pepř
Muškátový květ
Sladká paprika
Čerstvý česnek
Obal hovězí deník

Nutritional values per 100 g

Energy value1680 kJ/398 kCal
Fats39.3 g
including saturated fatty acids15.8 g
Carbohydrates0 g
including sugars0 g
Protein11 g
Salt2 g
Fibre0 g