
Naše maso
Naše maso beef sausage
ca. 440 g5 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Hovězí vuřty prémiové kvality z masa jalovic a volů z českých chovů. Hovězí vuřt vyrábíme u nás v Amase podle prvorepublikové receptury z masa a loje čestru. Maso je ochucené solí, pepřem, česnekem, paprikou a muškátovým oříškem. Míchá se v kutru (velký řeznický mixér, který maso seká a zároveň míchá) a ke konci se přidá lůj, který se jen nechá rozseknout na pěkné kostičky. Narážíme je do hovězích střev a oddělujeme provázkem. Díky správnému poměru masa, sádla a koření je vuřt šťavnatý a vyniká příjemně kořeněnou chutí.
Balení obsahuje 4 vuřty (cca 400 g). Baleno v ochranné atmosféře.
Špekáček, vuřt, buřt
„Dřív jsme dělali špekáčky a vuřty – dnes nám zbyl jenom vuřt, a má v sobě špekáček!“ říkal mistr pan Šandera. Skutečně – naši prarodiče si kupovali vuřty (100–120 g), které vypadaly jako dnešní špekáčky, ale neměly v sobě kousky špeku, a špekáčky, které uvnitř byly špekáčkem, ovšem velikostí byly poloviční (50–70 g). Vuřt vychází z německého Wurst, které označuje tento typ výrobku, ale zlidověla nám podoba buřt, kterou dnes používáme pro špekáček. Jestli v tom máte guláš, udělejte si buřtguláš.
Použití
Staří řezníci si špekáčky ohřívali v hrnci jako párky, někdo si rád dá studený špekáček s chlebem, klasikou se staly špekáčky („buřty“) na pivu nebo buřtguláš, ale všichni milujeme špekáček opečený na ohni. V Našem mase je nařezají na „hranolky“, špekáček se takto rovnoměrně prohřeje, opeče a horký se lépe dětem nakrájí. Podívejte se na video.
Tip! Nebo máte rádi nakládané utopence? Zkuste to podle receptu z Našeho masa – základem jsou kvalitní špekáčky a poctivě kyselý lák.
- Začněte nálevem. Ve velkém hrnci nasucho orestujte nové koření, pepř, bobkový list a zalijte ho vodou a octem v poměru 1:1. Přidejte kolečka mrkve, sůl i cukr a krátce povařte.
- Cibuli nakrájenou na půlkolečka krátce spařte ve vroucí vodě a nechte v cedníku okapat. Když ji připravíte takto zvlášť, nezakalí lák.
- Špekáčky oloupejte a podélně rozkrojte asi do dvou třetin. Naplňte je feferonkou, spařenou cibulí a plátky kyselé okurky – do každého špekáčku jeden plátek. Naplněné špekáčky skládejte do sklenice a prokládejte je kolečky mrkve z nálevu a zbylou spařenou cibulí.
- Zalijte teplým lákem (max. 50 °C), sklenice pevně uzavřete a nechte obsah vychladnout. Poté uložte do chladu. Utopenci jsou nejlepší uleželé tak 14 dní.

O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte při teplotě 1–4 °C. Po otevření obalu ihned spotřebujte.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
Composition
| Hovězí maso | 76 % |
| Hovězí lůj | |
| Dusitanová solící směs | |
| Kuchyňská sůl | 99.5 % |
| E250 - Dusitan sodný | |
| Pepř černý | |
| Muškátový ořech | |
| Sladká paprika | |
| Čerstvý česnek | |
| Přírodní obal hovězí střevo |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1572 kJ/372 kCal |
| Fats | 36 g |
| including saturated fatty acids | 14.4 g |
| Carbohydrates | 0 g |
| including sugars | 0 g |
| Protein | 12 g |
| Salt | 2 g |
| Fibre | 0 g |