Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more
    How did we do?

    Please let us know how was your purchase that we delivered on Sunday at 13:53.

    Awesome
    Good
    Not good
    Horrible

Naše maso

Naše maso beef sausages

ca. 330 g

6 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Premium qualityFresh from the farm

ca.

 CZK 174.34 CZK 529.90 /kg

You can get your order as soon as Text loading

100+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,

Hovězí párky prémiové kvality z masa jalovic a volů z českých chovů. Obvykle se do hovězích párků přidává malý podíl tučného vepřového. V Amase je ovšem připravují výhradně z hovězího masa. Díky jemnému, „máslovému“ loji z masa jalovic a volů mají výraznou, intenzivní chuť a jsou opravdu syté. Jestli běžně sníte dva párky, hovězí párek z čestru vám bude stačit jen jeden.

Balení obsahuje 5 nožiček párků (cca 350 g). Baleno v ochranné atmosféře.

Párky, uzenky

Párky patří k nejoblíbenějším uzeninám už po několik generací, ovšem ještě na začátku 20. století se jim říkalo uzenky (Würstchen). První zmínky pocházejí z německého Frankfurtu, kde se párky narážely do vepřových střev (byly silnější, jako klobásy). Přes Vídeň se pak dostaly až k nám, již naražené ve skopovém tenkém střívku (strunce), tak jak je známe dnes.

Uzenky se prodávaly po párku (tedy po párech), nebo po nožičce. Časem se výraz uzenka vytratil a zůstal nám název párek. A je svatá řeznická pravda, že jeden párek jsou dvě nožičky, jelikož pár jsou dva. Trochu to pokazil řezník, který v Čechách začal prodávat „párek v rohlíku“. Správně by se tato oblíbená svačina měla jmenovat „jedna nožička párku v rohlíku“. A tak se nám stává, že si zákazník v Našem mase přeje „jeden párek“ a někdy tím myslí jednu nožičku a jindy zase dvě. Ale my řezníci si svou pravdu uhájíme. 1 párek = 2 nožičky.

Použití

Máte raději studené, nebo teplé párky? Ohříváte je ve vodě, anebo na páře? Dáváte je do studené, nebo horké vody? Všechny varianty jsou správně – párky se jedí v nejrůznějších kombinacích, přidávají se do různých jídel, jedí se studené, grilované, ohřáté ve vodě i na páře.V Našem mase je podávají horké, s křenem, hořčicí z Lokálu a chlebem z Esky. A jak je ohřívají? Hodí je do horké (80 °C) vody a počkají, až vyplavou a napruží se. To je za ně správně ohřátý párek. Abyste doma nestáli u hrnce s teploměrem, vezměte větší hrnec (jako na špagety), dejte párky do vroucí vody, přiklopte a stáhněte oheň na minimum nebo sporák rovnou vypněte. Za 10 minut máte ukázkově ohřáté párky, které ze sebe nepustily ani trochu chuti, jsou napružené a při skousnutí krásně křupnou.


O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte při teplotě 1–4 °C. Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 6 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Hovězí maso94 %
Hovězí lůj
Dusitanová solící směs
Jedlá sůl s jódem99.5 %
E250 - Dusitan sodný
Černý pepř
Sladká paprika
Zázvor
Muškátový květ
Čerstvý český česnek
Cukr
Přírodní obal skopové střívko

Nutritional values per 100 g

Energy value1089 kJ/274 kCal
Fats21 g
including saturated fatty acids11 g
Carbohydrates0.1 g
including sugars0.1 g
Protein17 g
Salt1.8 g
Fibre0 g