Naše maso

Naše maso Anglická slanina (krájená)

cca 210 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 3 DNY

Prémiová kvalitaOd českého farmáře

cca

 106,00 Kč 509,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

800+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Anglická slanina prémiové kvality z českého vepřového masa. Anglická slanina patří k nejoblíbenějším českým uzenářským výrobkům. Skutečně pochází z Anglie, čeští řezníci si však původní recepturu upravili tak, aby byla výroba rychlejší. Tmavou barvu, kterou jinak způsobí několikadenní uzení studeným kouřem, obstará obarvení krví, která na slanině po vyuzení teplým kouřem ztmavne. Slanina se také udila teplým kouřem „do hotova“, aby se nemusela dlouze sušit nebo opékat a dala se rovnou jíst.

V Amase nejdřív vepřové boky nasucho nasolí, druhý den je zalijí slaným lákem a nechají dva týdny proležet. Potom se lehounce opláchnou v teplé vodě, aby se odsolil povrch, po osušení v teplé udírně se obarví namočením v krvi a potom se vyudí na bukovém dřevu a šetrně povaří v páře.

Balení obsahuje cca 200 g krájené slaniny. Baleno v ochranné atmosféře. Masný výrobek tepelně opracovaný.

Použití

Anglickou slaninu si vychutnejte jen tak nastudeno, s čerstvým chlebem a kyselou okurkou. Využijete ji také na obložené mísy, do sendvičů i bramborových knedlíků, opečená na cibulce je skvělá do fleků nebo zelňačky. Někdo ji dává místo špeku do španělských ptáčků, jiný na pečenou zeleninu, aby ji trochu „ovoněl masem“. Nejčastěji si ji ale vychutnáte opečenou v doprovodu sázených vajec, prostě pěkně po anglicku.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 3 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřový bok bez kosti
Dusitanová solící směs
Jedlá sůl s jódem99.5 %
E250 - Dusitan sodný
Čerstvý český česnek
Vepřová krev
100 g výrobu bylo vyrobeno z 105 g vepřového boku.

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota2695 kJ/638 kCal
Tuky66 g
z toho nasycené mastné kyseliny26.4 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny11 g
Sůl2.1 g
Vláknina0 g
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.