Naše maso

Naše maso Valkovská papriková klobása

cca 250 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 22 DNŮ

Prémiová kvalitaOd českého farmáře

cca

 161,00 Kč 649,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

200+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Trvanlivá fermentovaná klobása prémiové kvality z masa přeštického černostrakatého prasete. Valkovská papriková klobása je rodinný recept Valkovských, dolnozemských Slováků, jejichž předci žili od začátku 19. století na jihovýchodě Maďarska a po druhé světové válce přesídlili zpátky na Slovensko. Tyto klobásy se vyrábějí z kvalitního vepřového masa, maďarské papriky, kmínu a česneku, udí se studeným kouřem a pozvolna se suší. Důkazem popularity tohoto typu uzenin je i známá maďarská čabajka, inspirovaná nejspíš právě recepty dolnozemských Slováků.

Balení obsahuje 2 nožičky klobásy (cca 210 g).

Fermentované klobásy patří mezi nejstarší uzenářské výrobky, jsou známy již od starověku. Maso se nasekalo a smíchalo se solí a bylinami, naplnilo do střev a pak se klobásy nechaly vyschnout. Kombinace masa, soli a bylin podporuje růst „hodných a prospěšných“ mikroorganismů, které výrobek přirozeně fermentují (okyselí), a tedy i zakonzervují. Slovo klobása pochází z Blízkého východu a znamená „ručně nasekané“. V dobách, kdy ještě neexistovaly mlýnky, se totiž vše ručně řezalo, sekalo a plnilo. Pro stejné výrobky můžeme použít i slovo salumi nebo salsiccia, které vychází z latinského výrazu salsus, tedy solené. Takže klobása, nebo salsiccia?

Použití

Valkovskou klobásu si nejlépe vychutnáte natemperovanou na pokojovou teplotu, když si jen tak ukousnete, nebo ji nakrájíte na tenká kolečka a podáváte s čerstvým pečivem a kyselou okurkou. Skvěle se hodí k pivu či vínu. Zabalená v papíru nebo ve vakuu vám bez problémů vydrží ve špajzu i několik týdnů. A rozhodně si ji přibalte na několikadenní výlety. Klobása je totiž energie sbalená na cesty.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 22 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 6 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřové maso
Hovězí maso
Vepřové sádlo
Dusitanová solící směs
Čerstvý český česnek
Černý pepř
Sladká paprika
Kmín
Chilli
Cukr
E250 - Dusitan sodný

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota2309 kJ/558 kCal
Tuky50.3 g
z toho nasycené mastné kyseliny17.9 g
Sacharidy1.4 g
z toho cukry1.2 g
Bílkoviny24.8 g
Sůl3.5 g
Vláknina g
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.