![](https://www.rohlik.cz/cdn-cgi/image/f=auto,w=500,h=500,q=75/https://cdn.rohlik.cz/images/grocery/products/1354621/1354621-1609438655422.jpg)
![](https://www.rohlik.cz/cdn-cgi/image/f=auto,w=500,h=500,q=75/https://cdn.rohlik.cz/images/grocery/products/1354621/1354621-1559805481.jpg)
Naše maso
Naše maso Valkovská papriková klobása![](https://cdn.rohlik.cz/images/countryFlags/cz.svg)
cca 250 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 22 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Trvanlivá fermentovaná klobása prémiové kvality z masa přeštického černostrakatého prasete. Valkovská papriková klobása je rodinný recept Valkovských, dolnozemských Slováků, jejichž předci žili od začátku 19. století na jihovýchodě Maďarska a po druhé světové válce přesídlili zpátky na Slovensko. Tyto klobásy se vyrábějí z kvalitního vepřového masa, maďarské papriky, kmínu a česneku, udí se studeným kouřem a pozvolna se suší. Důkazem popularity tohoto typu uzenin je i známá maďarská čabajka, inspirovaná nejspíš právě recepty dolnozemských Slováků.
Balení obsahuje 2 nožičky klobásy (cca 210 g).
Fermentované klobásy patří mezi nejstarší uzenářské výrobky, jsou známy již od starověku. Maso se nasekalo a smíchalo se solí a bylinami, naplnilo do střev a pak se klobásy nechaly vyschnout. Kombinace masa, soli a bylin podporuje růst „hodných a prospěšných“ mikroorganismů, které výrobek přirozeně fermentují (okyselí), a tedy i zakonzervují. Slovo klobása pochází z Blízkého východu a znamená „ručně nasekané“. V dobách, kdy ještě neexistovaly mlýnky, se totiž vše ručně řezalo, sekalo a plnilo. Pro stejné výrobky můžeme použít i slovo salumi nebo salsiccia, které vychází z latinského výrazu salsus, tedy solené. Takže klobása, nebo salsiccia?
Použití
Valkovskou klobásu si nejlépe vychutnáte natemperovanou na pokojovou teplotu, když si jen tak ukousnete, nebo ji nakrájíte na tenká kolečka a podáváte s čerstvým pečivem a kyselou okurkou. Skvěle se hodí k pivu či vínu. Zabalená v papíru nebo ve vakuu vám bez problémů vydrží ve špajzu i několik týdnů. A rozhodně si ji přibalte na několikadenní výlety. Klobása je totiž energie sbalená na cesty.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vepřové maso | |
Jedlá sůl | |
Čerstvý česnek | |
Černý pepř | |
Sladká a pálivá paprika | 1.8 % |
Kmín | |
Přírodní obal vepřové střevo | |
Na 100 g výrobku bylo použito 160 g masa. |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1714 kJ/405 kCal |
Tuky | 32 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 12.8 g |
Sacharidy | 0.3 g |
z toho cukry | 0.5 g |
Bílkoviny | 29 g |
Sůl | 3.8 g |
Vláknina | 0 g |