
Naše maso
Naše maso Turistická klobása
cca 240 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 26 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Trvanlivá fermentovaná klobása prémiové kvality z masa českého strakatého skotu a přeštického černostrakatého prasete. Turistickou klobásu jsme si v Amase vymysleli sami, jako jemnou a voňavou alternativu k trvanlivé paprikové klobáse. Směs na turistický salám s lehkým dotekem koriandru narazí do vepřových tenkých střev, nechají dva dny fermentovat a zaudit a poté klobásu tři týdny suší.
Balení obsahuje 2 nožičky klobásy (cca 230 g).
Fermentované klobásy patří mezi nejstarší uzenářské výrobky, jsou známy již od starověku. Maso se nasekalo a smíchalo se solí a bylinami, naplnilo do střev a pak se klobásy nechaly vyschnout. Kombinace masa, soli a bylin podporuje růst „hodných a prospěšných“ mikroorganismů, které výrobek přirozeně fermentují (okyselí), a tedy i zakonzervují. Slovo klobása pochází z Blízkého východu a znamená „ručně nasekané“. V dobách, kdy ještě neexistovaly mlýnky, se totiž vše ručně řezalo, sekalo a plnilo. Pro stejné výrobky můžeme použít i slovo salumi nebo salsiccia, které vychází z latinského výrazu salsus, tedy solené. Takže klobása, nebo salsiccia?
Použití
Turistickou klobásu si nejlépe vychutnáte natemperovanou na pokojovou teplotu, když si jen tak ukousnete, nebo ji nakrájíte na tenká kolečka a podáváte s čerstvým pečivem a kyselou okurkou. Skvěle se hodí k pivu či vínu. Zabalená v papíru nebo ve vakuu vám bez problémů vydrží ve špajzu i několik týdnů. A rozhodně si ji přibalte na několikadenní výlety. Klobása je totiž energie sbalená na cesty.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte při teplotě 1–4 °C. Po otevření obalu ihned spotřebujte.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vepřové maso | |
Hovězí maso | |
Vepřové sádlo | |
Dusitanová solící směs | |
E250 - Dusitan sodný | |
Kuchyňská sůl | 99.5 % |
Černý pepř | |
Česnek | |
Cukr | |
Koriandr | |
Přírodní obal vepřové střevo |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 2309 kJ/558 kCal |
Tuky | 50.3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 17.9 g |
Sacharidy | 1.4 g |
z toho cukry | 1.2 g |
Bílkoviny | 24.8 g |
Sůl | 3.5 g |
Vláknina | g |