Naše maso

Naše maso uzené Šunkové koleno z přeštíka

cca 1,41 kg

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ

Prémiová kvalitaOd českého farmáře

cca

 282,00 Kč 199,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

20+ zákazníků pravidelně nakupuje

Kategorie:
Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Šunkové koleno prémiové kvality odříznuté z Pražské šunky z přeštického černostrakatého prasete. Uzené koleno, stejně jako jiná uzená masa, patří mezi tradiční české uzenářské výrobky. Typicky české uzené koleno je uzené a syrové, takže je nutné ho vařit. Naše šunkové koleno je ale z Pražské šunky, která už je vařená. Pražská šunka se po nasolení nechá ležet v láku, pak se vyudí a šetrně povaří v páře. Za koleno šunka visí a je pro ni typické. Odřízneme ho v kolenním kloubu – musíme si dát pozor na rovné zakrojení šunky –, a koleno je na světě.

Balení obsahuje 1 uzené koleno (cca 1,5 kg). Baleno ve vakuu.

Přeštické černostrakaté prase

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.

Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.

Použití

Koleno z Pražské šunky je už vařené, ale jelikož se šunka vaří při nízké teplotě, aby se maso nevysušilo, kůže a vazy u kloubů jsou pevnější. Můžete ho sníst nastudeno, jen tak s chlebem a okurkou, a kost a kůži dát vařit a udělat si zelňačku nebo uzenou polévku s rýží. Anebo uvařte celé koleno a podávejte ho teplé s kaší nebo křenovou omáčkou. Vynikající je také ovařené a pečené na cibuli pod poklicí doměkka.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 5 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

 Vepřová kýta z Přeštíka
Dusitanová nakládací sůl

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota665 kJ/159 kCal
Tuky9.2 g
z toho nasycené mastné kyseliny2.5 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny19 g
Sůl3 g
Vláknina0 g