Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Šunkové koleno prémiové kvality odříznuté z Pražské šunky z přeštického černostrakatého prasete. Uzené koleno, stejně jako jiná uzená masa, patří mezi tradiční české uzenářské výrobky. Typicky české uzené koleno je uzené a syrové, takže je nutné ho vařit. Naše šunkové koleno je ale z Pražské šunky, která už je vařená. Pražská šunka se po nasolení nechá ležet v láku, pak se vyudí a šetrně povaří v páře. Za koleno šunka visí a je pro ni typické. Odřízneme ho v kolenním kloubu – musíme si dát pozor na rovné zakrojení šunky –, a koleno je na světě.
Balení obsahuje 1 uzené koleno (cca 1,5 kg). Baleno ve vakuu.
Přeštické černostrakaté prase
Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.
Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.
Použití
Koleno z Pražské šunky je už vařené, ale jelikož se šunka vaří při nízké teplotě, aby se maso nevysušilo, kůže a vazy u kloubů jsou pevnější. Můžete ho sníst nastudeno, jen tak s chlebem a okurkou, a kost a kůži dát vařit a udělat si zelňačku nebo uzenou polévku s rýží. Anebo uvařte celé koleno a podávejte ho teplé s kaší nebo křenovou omáčkou. Vynikající je také ovařené a pečené na cibuli pod poklicí doměkka.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.Složení
Vepřové zadní koleno |
Dusitanová solící směs |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1074 kJ/254 kCal |
Tuky | 22 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 6.2 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 14 g |
Sůl | 2 g |
Vláknina | 0 g |