Windsor Jelení kýta v marinádě

cca 280 g
Od českého farmářePrémiová kvalita
cca 186,00 Kč 669,90 Kč/kg
Český původ na rohlíku
Země původu: EU,

Jelení kýta v marinádě značky Windsor.

Kýta z jelena, která Vás mile překvapí! Maso je již namarinované, takže stačí jen "hodit" na gril a výbornou večeři máte za chvíli hotovou.

Už dávno neplatí, že zvěřina má silné „aroma“, musí se bezpodmínečně nakládat do láku nebo komplikovaně připravovat dlouhé hodiny v kuchyni. Budete překvapeni, jak rozmanitá surovina se nabízí. Baleno technologií skin.

Zvěřina od Windsor je potravina, která splňuje všechny požadavky na moderní stravování. Je to BIO potravina v tom pravém slova smyslu: 

  • ekologická („vyprodukovaná“ v přírodě, bez ovlivňování člověkem, bez použití energií)
  • dietní (větší zastoupení bílkovin, minerálních látek a málo tuku)
  • etická (zvířata se celý život pohybují volně v přírodě, nejsou stresována přepravou)
  • lokální (zvěřina pochází z lokálních zdrojů, není přepravována na dlouhé vzdálenosti)

Použití

Zvěřina je prostě skvělá a je velká škoda, že bývá dost často opomíjená. Šéfkuchař Honza (blog Oh my chef) ve spolupráci se společností Windsor připravil recept na lehké a moderní jídlo - marinovaná kýta z jelena, pečená zelenina, baby špenát a dijonská zálivka.

Na 4 porce budeme potřebovat:
500 g marinované kýty z jelena
1 žlutá cuketa
2 menší lilky
1 skleničku Pečesu (pečeného česneku od Titbitu)
125 g baby špenátu
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce medu
3 lžíce vody
3 lžíce slunečnicového oleje
sůl, pepř

Nejdříve opečeme maso na grilu a jemně osolíme, už je sice marinované, ale není zas tolik slané. Na každé straně zhruba 3 minuty. Necháme odpočívat na teplém místě a zároveň si opečeme i veškerou zeleninu, nakrájíme na cca 1 cm plátky a grilujeme dozlatova. Česnek opečeme dozlatova a veškerou zeleninu osolíme a opepříme.

Olej, ocet, hořčici, med, sůl, pepř a vodu smícháme dohromady, můžeme dát i do malé zavařovačky, uzavřít a rozklepat, než se vše krásně spojí. Maso znovu opečeme a nakrájíme na plátky, podáváme se špenátem, bohatou zálivkou a grilovanou zeleninou.

O výrobci

Majitel je vášnivý kuchař a jeho žena miluje přírodu. Spojení těchto vášní vyústilo v založení malé firmy na jihu Moravy. Od začátku bylo jejich cílem zpřístupnit zvěřinu širší veřejnosti, protože ne všichni mají zrovna kamaráda myslivce, a přesto by rádi ochutnali úžasný jelení steak nebo maso na tradiční srnčí guláš. Díky firmě Windsor mají zákazníci možnost zakoupit u nás na Rohlíku kvalitní zvěřinu a ochutnat tyto prémiové produkty, které firma nabízí.  Představují vám produkty, které pochází výhradně z volné přírody a jsou dostupné podstatnou část roku. Maso před zpracováním zraje v chladírně 10–14 dní. To zaručuje nejen jeho křehkost, ale i vyvážené a jemné aroma.

Skladování

Skladujte při teplotě 0 - 4 °C. Po rozbalení ihned spotřebujte.

Výrobce

Windsor Enterprise s.r.o.
Kuchařovice 335
Znojmo 669 02

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 4 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Jelení kýta bez kosti
Řepkový olej
Koření
Bylinky
Sůl
Kouřové aroma
Glukózový sirup
Výtažek z kvasnic
Extrakty z koření

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota648 kJ/154.5 kcal
Tuky7.7 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.6 g
Sacharidy0.7 g
z toho cukry0.6 g
Bílkoviny20.8 g
Sůl1.7 g
Vláknina g