Naše maso

Naše maso Hovězí svíčková z čestru

cca 400 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY

Prémiová kvalitaOd českého farmářeVyzrálé maso

cca

 776,00 Kč 1 937,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

70+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Hovězí svíčková je prémiové steakové maso z jalovic a volů českého strakatého skotu. Svíčková (tenderloin, filet mignon) je dlouhodobě pro Čechy nejznámějším steakovým masem a pravý biftek je právě z ní. Nachází se pod páteří podél bederní části na levé i pravé straně a jsou tedy v těle dvě. Je to nejméně namáhaný, a tudíž nejméně prokrvený sval, který je podle nás řezníku ideálním steakem pro „princezny“.

Stejně jako mnohé jiné partie, dostala svíčková název podle toho, jak vypadá. Díky podlouhlému tvaru jí staří řezníci říkali „svíčka aneb svíčková pečeně“. Pravá svíčková na smetaně je právě z ní. A název svíčková zůstal tomuto masu dodnes.

Balení obsahuje 2–3 steaky (400 g). Vyzrálé ve vakuu 8 dní. Baleno ve vakuu.

Český strakatý skot

V Amase pracují s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři Amasu vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.

O zrání masa ve vakuu a staření

Je důležité odlišit mokré a suché zrání (staření). Masa bez kosti se nechávají nejčastěji vyzrát zráním ve vakuu neboli mokrým zráním (wet aging). Jednotlivé kusy masa se bez zbytečných zářezů lehce upraví a uloží do fólie, zavakuují a nechají v lednici zrát při 0–2 stupních Celsia. Masu stačí zrát v průměru 30 dní, neřeší se vlhkost a cirkulace vzduchu v chladírně jako u staření, tudíž je tato metoda méně nákladná. Proto je tento způsob zrání masa celosvětově nejrozšířenější. „Steaky z partií vyzrálých ve vakuu můžou mít mírně nakyslou vůni i chuť, zejména u déle zrajícího masa. Ta je sice méně intenzivní než u suchého zrání, ale pořád je delikátní,“ vysvětluje Vlasta Lacina z Amasa.

Použití

Biftek, jemně sekaný nebo škrábaný tatarák nebo carpaccio – to je základní použití tohoto velmi jemného masa. Svíčkovou jako biftek můžete propéci všemi způsoby. I well done je stále jemná a měkká, i když my nejvíce doporučujeme medium rare.

Tip! Vyzkoušejte připravit svíčkovou na grilu: Maso vyndejte z chladničky aspoň hodinu předem, aby získalo pokojovou teplotu. Na grilu si vytvořte dvě zóny: jednu s uhlím (tam se bude maso opékat) a druhou bez uhlí, a tedy s nižší teplotou (tam se budou steaky dopékat). Na hodně rozpálené části grilu maso zprudka opékejte 1–2 minuty z každé strany, dokud se vytvoří opečená vrstva (krusta) a steak se od roštu neodlepí. Poté ho přesuňte do části grilu s nižší teplotou, 100–120 °C, a nechte 10–15 minut dopékat, záleží na výšce steaku. Stáhněte na pekáček s roštem, který máte mimo gril, osolte, přikryjte alobalem a nechte 5 minut odpočinout. Pokud steak připravujete na pánvi, postupujte stejně, jen maso dopékejte v troubě, opět na pekáčku s roštem. Stupeň propečení se nejlépe měří vpichovaným teploměrem.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 4 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Hovězí maso