Tierra Verde

Tierra Verde EKO Máchadlo prádla s levandulovou silicí (1l)

33 praní
Ve vratném obalu
159,90 Kč 4,85 Kč/praní

Doručení už do 60 minut

70+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Máchadlo svou kyselou reakcí neutralizuje zásaditou prací lázeň, což je důležité zejména pro osoby s citlivou pokožkou, ekzematiky, alergiky a malé děti. Přirozené pH povrchu lidské kůže je totiž kyselé (pH 4–6), pokožka se tak chrání před množením mikroorganismů.

Máchadlo obsahuje špetku cukerného tenzidu, který nahrazuje původní denaturovaný líh a zajišťuje dokonalé promísení použitých surovin.

Oproti tomu mýdlo, prací soda a jiné prací prostředky jsou zásadité. Nevymáchané zbytky pracích prostředků v prádle proto dráždí kůži a je dobré je při máchání zneutralizovat máchadlem.

Máchadlo také zabraňuje usazování zbytků pracího prostředku v textilních vláknech a tím i šednutí prádla. Vláknům se vrací jejich přirozené vlastnosti (ručníky opět sají) a vzhled (jasnější barvy). Máchadlo se doporučuje také při praní v tvrdé vodě, ve které dochází ke srážení účinných látek pracích prostředků s minerály obsaženými ve vodě.

  • Máchadlo je ovoněné pouze levandulovou silicí.
  • Jeden litr máchadla vystačí až na 33 pracích dávek.

Cena nezahrnuje vratnou zálohu ve výši 20 Kč.

Zakoupením tohoto produktu navíc přispějete ke snížení ekologické zátěže. Produkt je dodáván v zálohovaném vratném obalu, který můžete s dalším nákupem vrátit kurýrovi.

Bez jednorázového obalu

Rohlik.cz dbá na ekologickou udržitelnost a ohleduplnost k životnímu prostředí. Za nákup ve vratném obalu zaplatíte navíc zálohu 20 Kč, kterou Vám po vrácení prázdné nádoby kurýrovi přičteme zpět na Váš zákaznický účet. Díky Vám budeme moct obal znovu použít a společně tak přispějeme ke snížení velké ekologické zátěže, kterou způsobují obaly na jedno použití.

Obaly vracejte kurýrovi vymyté a s víčkem. Usnadní nám to jejich přepravu i opětovné naplnění. Děkujeme.

Použití

  • pro veškeré praní v pračce i ruční praní
  • pro všechny druhy prádla

Dávkování na 4–5 kg prádla: 30 ml – dává se do zásobníku na aviváž pro závěrečnou část praní. Při ručním praní po vyprání v pracím prostředku dejte máchadlo do čisté vody, nechte alespoň 10 minut působit a prádlo vymáchejte.

Certifikát Eco Garantie

Eco Garantie je prestižní mezinárodní certifikát, který zaručuje, že produkty splňují přísné ekologické požadavky.

Standardy, podle kterých je značka udělována, byly vyvinuty na základě respektu ke křehké rovnováze mezi rostlinami a živočichy. Hlavní závazek tvoří trvalá udržitelnost a péče o spotřebitele. Je dbáno na čistě přírodní složení a u látek nepřírodních dochází k přísné regulaci. 

Produkty označené logem Eco Garantie nesmí obsahovat ropu a látky z ropy vyrobené (parafín, petrolej, atd.), syntetická barviva a parfemacigeneticky modifikované složky a přísně je regulováno také použití stabilizátorů, emulgátorů a konzervantů nepřírodního původu. Zakázáno je také testování na zvířatech.

O výrobci

Výrobcem ekologické drogerie je česko-slovenská společnost Tierra Verde. Která prací a čisticí prostředky vyvíjí tak, aby měly co nejmenší negativní dopad na zdraví a životní prostředí a zároveň co nejlepší vliv na člověka, společnost a planetu. Výsledkem je 200 produktů téměř 100% rozložitelných v přírodě, jejichž prostřednictvím vám pomáhají žít ohleduplněji, šetrněji a udržitelněji.

Produkty Yellow & Blue se uplatní v každé domácnosti, jejíž členové chtějí žít ekologicky. Nejsou testované na zvířatech. Stabilitu a účinnost aktivních složek tekutých výrobků podporuje používání revitalizované vody.

Upozornění

Způsobuje vážné podráždění očí. Při zasažení očí: Několik minut opatrně vyplachujte vodou. Vyjměte kontaktní čočky, jsou-li nasazeny a pokud je lze vyjmout snadno. Pokračujte ve vyplachování. Přetrvává-li podráždění očí, vyhledejte lékařskou pomoc/ošetření.

Likvidace: nepoužitý výrobek nebo prázdný obal odložit do nádob pro sběr komunálního odpadu.

Skladování

Uchovávejte v suchu a mimo dosah dětí. 

Výrobce

Tierra Verde s.r.o.
Vintrovna 453/3F
664 41  Popůvky
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 953 dní.

< 5 % neiontové povrchově aktivní látky, kyselina citronová, přírodní levandulová silice v biokvalitě (Lavandula Hybrida Grosso), linalool.