
Windsor Srnčí maso na guláš (mražené)
cca 1,16 kg- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
Výtečné srnčí maso na guláš v prémiové kvalitě.
Zvěřina od Windsor je potravina, která splňuje všechny požadavky na moderní stravování. Je to BIO potravina v tom pravém slova smyslu. Je:
- ekologická (je „vyprodukovaná“ v přírodě, bez ovlivňování člověkem, bez použití energií)
- dietní (větší zastoupení bílkovin, minerálních látek a málo tuku)
- etická (zvířata se celý život pohybují volně v přírodě, nejsou stresována přepravou)
- lokální (zvěřina pochází z lokálních zdrojů, není přepravována na dlouhé vzdálenosti).
Windsor se snaží tento dar přírody ukázat v jiném světle a zbavit ho zakořeněných předsudků. Už dávno neplatí, že zvěřina má silné „aroma“, musí se bezpodmínečně nakládat do láku nebo komplikovaně připravovat dlouhé hodiny v kuchyni. Budete překvapeni, jak rozmanitá surovina se nabízí.
Suroviny pochází z okolí Znojma v česko-rakouském pohraničí.
Použití
Zvěřina je prostě skvělá a je velká škoda, že bývá dost často opomíjená. Šéfkuchař Honza (blog Oh my chef) ve spolupráci se společností Windsor připravil recept na tradiční jídlo - zvěřinový guláš.
Na 6 porcí budeme potřebovat:
1 kg zvěřinových kostek na guláš
1 kg cibule
20 g másla
2 lžíce uzené papriky
1 lžíci sladké papriky
1 lžíci brusinek
1 dcl červeného vína
2 bobkové listy
6 kuliček jalovce
1 chilli papričku
750 ml vývaru
50 g slaniny
50 g oleje (sádla)
sůl, pepř
Maso osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Vložíme na plech s pečícím papírem a zapečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
V rendlíku si rozpálíme olej a přidáme na kostičky nakrájený špek. Když se nám vypraží, kostičky špeku si vyndáme a schováme si je na konec. Na výpeku si opečeme najemno nakrájenou cibuli a to tak, že musí být uplně hnědá, taková těsně před spálením, ke konci lehce přidáváme vodu, aby se cibule zbarvila rovnoměrně. Na konci přidáme sůl, pepř a trošku másla.
Když se máslo rozpustí přidáme brusinky, obě papriky a zarestujeme. Přilijeme víno a necháme odpařit alkohol a přidáme zapečené maso. Můžeme ho samozřejmě opéct i v rendlíku, ale pozor na to, aby se nezačalo dusit místo opékání. Taky mám celkem vždycky problém s odhadnutím, kdy je cibule správně opečená a kdy ve správný čas přidat maso, aby se nespálila. Bylo by to celkem hořké. Tak radši opékám maso v troubě a v profi kuchyni je to celkem běžná věc, když totiž vaříte třeba 10 kg masa, konvektomat to usnadní.
Maso zalijeme teplým vývarem, ideálně masovým a necháme pomaličku dusit. U zvěřiny je celkem běžná doba 2-3 hodiny, hodně záleží jak je maso staré. Přidáme bobkový list a jalovec. Když se tekutina vyvaří, můžeme dolívat vývarem anebo vodou. Když je maso měkké, guláš zahustíme chlebem. Je několik možností, jak na to. My jsme starší chléb nakrájeli na plátky a zapekli v troubě, potom rozmixovali najemno. Můžeme i přidat trošku vody a udělat si takovou chlebovou směs. Guláš můžeme propasírovat, ale v domácích podmínkách stačí zahustit a dochutit nastrouhaným česnekem a sušenou majoránkou. Osolíme, pořádně opepříme a můžeme podávat.
Jako příloha jsou ideální bramboráčky, dobrý chléb však také poslouží perfektně. Nahoru nasypeme kostičky opečeného špeku a můžeme ozdobit čerstvou majoránkou. Dobrou chuť!
O výrobci
Windsor Enterprise AG je malá rodinná švýcarská společnost z Meierskappel v Lucernu. Má úzké pouto s přírodou a jejich vášeň pro vaření a dobré jídlo je motivovala k zahájení podnikání. Postavili závod ve Znojmě na česko-rakouské hranici, protože se nachází ve středu jedné z největších populací volně žijící zvěře v Evropě. Své vysoce kvalitní a udržitelné výrobky dodává maloobchodníkům a přímo do gastronomie.
Skladování
Skladujte v mrazničce při teplotě -18 °C nebo nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte!
Výrobce
Windsor Enterprise s.r.o.
Kuchařovice 335
Znojmo 669 02
Česká republika
Složení
Srnčí plec |
Srnčí krk |
Srnčí kližka |
Nutriční hodnoty na 100 g
361 kJ/86 kcal | |
2 g | |
1 g | |
5 g | |
0 g | |
20 g | |
0 g | |
0 g |