Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Květová špička s tukovým krytím – Picanha Argentina

cca 1,22 kg
Vyzrálé maso
cca 912,00 Kč 749,90 Kč/kg
Země původu: Argentina,

Dopřejte si kus kvalitního, světově proslulého argentinského masa, které má nízký obsah tuku.

Proč je argentinské hovězí maso tak proslulé? Krávy se celoročně pasou na zelených a vlhkých rovinách, zvaných pampy. Mají dostatek pohybu, což přispívá ke křehkosti masa.

  • Zabaleno: ve vakuu
  • Mokré zrání: 4-5 týdnů

Maso je zpracováváno a baleno v Argentině při přísných hygienických podmínkách a vyzrává 4-5 týdnů ve vakuu při cestě do Evropy na lodích.

Vyzkoušejte maso Picanha, která je známá u nás jako květová špička. Pochází z horní části hovězí kýty tzv. špičky. Jedná se o nejlepší část kýty nacházející se poblíž nízkého roštěnce. Vyznačuje se jemným mramorováním a silnou tukovou vrstvou na vrchu. Vyniká křehkostí, šťavnatostí a výraznou chutí.

Produkce hovězího masa je v Argentině prastarou tradicí tamního obyvatelstva tzv. gauchů a neodmyslitelnou součástí národní identity. Gauchové, argentinští honáci dobytka, žili obvykle kočovným způsobem života a kromě svého stáda měli pouze to, co s sebou pobrali. Dokázali se hravě postarat o své stádo krav, koní či ovcí, chytit lamu či bleskurychle ochočit a vycvičit koně. Byli a jsou to mistři grilování na otevřeném ohni, kterému se v Argentině říká Asado. Do teď žijí gauchové na mnoha argentinských farmách tzv. estanciích.

Použití

Argentinské maso má výraznou barvu a chuť. Je tak křehké a šťavnaté, že se při jeho přípravě obejdete bez koření a marinád. Nejlépe si vychutnáte argentinské steaky, jako Argentinci, mírně osolené a opečené na medium či medium rare na steakové pánvi či na grilu. Jako příloha je pro Argentince typická grilovaná zelenina, pečené brambory a salsa chimichuri či salsa criolla.

K hotovému steaku si nezapomeňte otevřít lahvinku dobrého argentinského Malbecu, který se díky silné struktuře a robustním taninům s hovězími steaky báječně snoubí.

Chodíte na ten nejlepší steak do restaurace? Co takhle si ho udělat z pohodlí domova? Pojďte si ho vyzkoušet podle našeho receptu.

Maso vybalte z originálního vakuového obalu, osušte papírovou utěrkou a nechejte cca 20 minut odpočinout. Tukovou vrstvu při pečení neodstraňujte, dodává masu vynikající chuť a vůni. Nakrájejte podélně přes vlákno na cca 3–4 části a osolte hrubozrnnou solí a nechejte 5–10 minut odpočinout. Poté rychle opečte z obou stran a následně po zatažení pečte cca 3–4 minuty z každé strany na steakové pánvi či nejlépe na grilu na dřevěném uhlí. Důležité je ji pak nakrájet na slabé plátky kolmo na vlákno. Picanha se též může péct vcelku tukovou vrstvou směrem dolů. 

Nechte pár minut odležet a můžete podávat.

Tajemství kvality argentinského hovězího

V Argentině jsou pro chov skotu ideální podmínky. Krávy zde na 60 milionech hektarech spásají celoročně trávu na rozsáhlých travnatých rovinách zvaných pampy. Mají dostatek pohybu, což přispívá ke křehkosti masa.

Kvalitní zdroj bílkovin, vitamínů a minerálů

Argentinské hovězí z mladých vykastrovaných býků (tzv. volské maso) vyniká nejen svou jedinečnou křehkostí a šťavnatou chutí, ale i skvělými nutričními hodnotami. Je bohaté na kvalitní bílkoviny, vitamíny B6, B9 a B12, železo, zinek, fosfor a selen a velmi prospěšnou omega-6 kyselinu linolovou. Zároveň má nízký obsah cholesterolu a tuku.

Zpracování a doprava v přísných hygienických podmínkách

Maso z mladých volků je zpracováváno v Argentině v přísných hygienických podmínkách a vyzrává následně 4–5 týdnů ve vakuu tzv. mokrým zráním na lodích ve chlazených kontejnerech při teplotě 0–3 °C. Následně putuje chlazenými nákladními vozy do chladících boxů Pampas Market.

O výrobci

Argentinec Gabriel Ruberto se s manželkou Petrou specializují na dovoz hovězího masa, vín a delikates z Argentiny již 17 let. Vše začalo dovozem vín, ale kvalitní hovězí z Argentiny jim v Čechách chybělo natolik, že ho začali dovážet. Zaměřují se na kontinuální prémiovou kvalitu hovězího masa, kterou pravidelně osobně prověřují na farmách v Argentině. Krávy tam mají luxusní podmínky. Žádný kravín, žádné krmné směsi, antibiotika či hormony. Celý život tráví krávy na rozlehlých zelených pastvinách tzv. pampách pod širým nebem. Mají dostatek volného pohybu a přirozenou stravu. A to se odráží v kvalitě, chuti a křehkosti masa. Jimi dovážené maso v České republice putuje převážně do restaurací a vyhlášených steak housů po celé České republice.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–3 °C. Maso vydrží čerstvé několik měsíců dle expirace uvedené na obalu. V běžné lednici chladící většinou na 5–7 °C jeho trvanlivost klesá a vydrží tak 3–5 dnů. Maso je možné též zamrazit, kde ve stejné kvalitě vydrží až 1 rok, ale nejlépe si ho vychutnáte čerstvé.

Výrobce

Nestar International s.r.o.
Na Louži 1
Praha 10, 101 00
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 18 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 6 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Hovězí maso