BIO Cibule červená, balení

cca 500 g
cca 54,95 Kč 109,90 Kč/kg
Země původu: Rakousko, Egypt,

Cibule červená v BIO kvalitě. 
Cibule kuchyňská se pěstuje v mnoha různých odrůdách, lišících se tvarem i barvou. Ze všech druhů cibule je červená cibule nejlepší a zároveň nejzdravější pro čerstvou konzumaci. Cibule je bohatá na vitamíny C, P, B1 a B2, z nerostných látek obsahuje vápník a fosfor. Kromě léčivých látek typických pro cibuli obecně obsahuje červená cibule i přírodní barviva, která působí jako silné antioxidanty. Červená cibule snižuje křehkost cévních stěn.

Použití

Červená cibule se díky svému atraktivnímu vzhledu hodí především do salátů nebo různých ozdob studené kuchyně. Má příjemnou, nasládlou chuť, kterou neztrácí ani po tepelné úpravě. Vhodná je na dušení a pečení, připravují se z ní čatní a marmelády, výborná je ve slaných koláčích, v cibulové polévce nebo grilovaná, do guláše ale nepatří. Má jemnější a sladší chuť než její žlutá kolegyně a taktéž příjemnější aroma.
Pokud červenou cibuli podusíte s červeným vínem, cukrem a vinným octem, získáte dokonalou cibulovou marmeládu. Ta se skvěle hodí k sýrům, steakům, burgerům nebo paštikám. 

Skladování

Červenou cibuli skladujte na suchém a chladném místě