
Hradecké Delikatesy Pesto z bazalky
100 g- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Bazalkové pesto je jedna z nejznámějších italských omáček, původem z oblasti Ligurie. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit.
Charakterizuje ho velmi aromatická, peprně nasládlá vůně.
Tradiční příprava klasického pesta spočívá v rozdrcení a tření bazalkových listů v mramorovém hmoždíři dřevěnou paličkou.
Použití
Jako pomazánka nebo ingredience do složitějších jídel. Tradičně se používá na ochucení těstovin. Taktéž je výborné i na topinky, jednohubky, bruschetty, tousty i do zeleninových polévek.
O výrobci
Od počátku fungování manufaktury usiluje firma o spojení tří základních principů: co nejšetrnějšího – ekologického pěstování surovin s prokazatelnými vlastnostmi i zdrojem, jejich následného zpracování do formy delikátních a více či méně tradičních výrobků a jejich následného přímého prodeje. Krom maximální snahy nešetřit na kvalitě a množství/poměrech surovin se snaží dát chuti co největší zážitkovou hodnotu.
Manufaktura vznikla v roce 2010 v Hradci Králové, kde její zakladatelé Petra a David Kilingrovi žijí, proto – Hradecké delikatesy. Veškeré úsilí zaměřují na kvalitu a chuťovou vyváženost svých výrobků. Vše vyrábí ručně a především srdcem.
Skladování
Skladujte mimo přímé slunce do 25 °C a po otevření v chladničce. Po otevření zkonzumujte do 14 dní.
Upozornění
Může obsahovat zbytky skořápek!
Výrobce
Hrachoviště 8
534 01 Býšť
Česká republika