- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Kvalitní, nahrubo pomletý pšeničný bulgur.
Bulgur je částečně naklíčená, usušená a pomletá celozrnná pšenice s ořechovou chutí. Tato obilovina je chutnější, výživnější a rychlejší na přípravu oproti ostatním. Nejznámější pokrm z bulguru je libanonský salát zvaný tabouli, mezi zeleninovými a masovými pokrmy je známý pilaf, falafel nebo kibbeh.
Baleno v České republice.
Použití
Bulgur 2x propláchněte s vodou v poměru 1:2 přiveďte k varu. Vařte do změknutí 15-20 min, slijte vodu a dosolte. Také je možno bulgur v misce zalít vroucí vodou, překrýt pokličkou a nechat vodu zcela vsáknout.
Tip na recept! Bulgur se sušenými rajčaty a parmezánem
Uvařený bulgur odkryjte a promíchejte, aby odešla přebytečná pára. Dejte do nej lžíci oleje, vsypte sušená rajčata a nechte úplně zchladnout. Na pánvi si připravte opečenou papriku, jarní cibulku a trochu citronové šťávy, přidejte trochu čerstvé bazalky a pepř. Celou směs na pánvi pak přidejte do bulguru s rajčaty a přidejte nastrouhaný parmezán.
O výrobci
Společnost Foodish, s.r.o. je česká společnost, která byla založena roku 1995 se sídlem v Praze. Firma se zabývá výrobou produktů zdravé výživy, luštěnin, těstovin a dalších suchých potravin. Mimo to podnik také nabízí poradenství v oblasti zdravé a dietní výživy. Potraviny jsou zpracované výhradně pod obchodní značkou ARAX, která je synonymem kvalitní výroby.
Skladování
Skladujte při teplotě do 22°C, uchovávejte mimo dosah slunečního záření a při vlhkosti do 70%.
Výrobce
FOODISH s.r.o.
Pětidomí 177/3
160 00 Praha 6
Česká republika