Lotosový kořen (lotus root)
cca 0,7 kgcca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Lotosový kořen je v asijské kuchyni používán jako zelenina. Jeho chuť není příliš výrazná, je štiplavá a mírně nasládlá. Lehce se podobá chuti kokosu. Texturou je lotosový kořen blízký bramborám.
Baleno do plastového obalu. Kořen dodáváme celý. Před použitím tmavý okraj odřízněte.
Použití
Lotosový kořen je možné použít jako přílohu, na gril, na čaj nebo do polévek.
Tip: Vyzkoušejte s námi japonský recept na restovaný lotosový kořen.
První oloupaný lotosový kořen chvíli poduste. Poté jej nakrájejte na tenké plátky. Ve velké pánvi rozpalte olej a kořen restujte. Přilijte trochu vody, sojovou omáčku a cukr. Lotos dále restujte za občasného obracení dokud není zlatavě hnědý a dokud se všechna tekutina nevyvaří. Poté posypejte chilli kořením, solí a pepřem. Můžete podávat samostatně nebo jako součást hlavního jídla.
Skladování
Lotosový kořen skladujte v chladničce zabalený v papírové útěrce a v plastovém sáčku. Nejlepší je čerstvý, ale takto zabalený vydrží i několik týdnů.