Fratelli Beretta Pancetta kostičky

100 g
Prémiová kvalita
Momentálně vyprodáno
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Itálie,

Pancetta je italská slanina vyrobená z kvalitního vepřového bůčku.

Vepřový bůček se naloží do soli a dalšího vybraného koření. Následně se nechá sušit několik týdnů, díky čemuž si zachová šťavnatost a s texturou se podobá spíše sušeným šunkám. Pancetta se vyznačuje mírně slanou chutí s nasládlými tóny.

Maso Fratelli Beretta

Maso Fratelli Beretta se může pyšnit vysokým obsahem kvalitních bílkovin a redukovaných tuků, které jsou dokonale vyvážené mezi nasycenými, nenasycenými a polynenasycenými prvky.

Použití

Pancetta se výborně hodí na přípravu teplých i studených pokrmů. Využít ji můžete například při přípravě tradičních italských pokrmů jako jsou carbonara.

Tip! Vyzkoušejte jednoduchý, přesto chutný recept – spaghetti carbonara.

Ve velkém hrnci zahřejte dostatečné množství vody, alespoň 3 l. Osolte ji a až dosáhne bodu vařu, vsypte těstoviny. Vařte je na nejvyšším stupni podle návodu na obalu – akorát na skus, tzv. al dente. Poté si všechny suroviny připravte, tedy nastrouhejte parmazán, žloutek rozšlehejte a promíchejte ho se sýrem, solí a trochou pepře. Uvařené těstoviny slijte, ale všechnu vodu nevylévejte – uvařené těstoviny dejte na rozpálenou pánev a přidejte sběračku vody a na chvíli povařte a nechte 2 minuty odpočinout. Pancettu osmahněte na nové pánvi. Poté do těstovin přimíchejte žloutek a parmazán a míchejte do doby, než nevznikne hutná omáčka. Poté přidejte už jen osmaženou pancettu a nastrouhejte na vrch parmazán. Dobrou chuť!

O výrobci

Salumificio Fratelli Beretta, rodinný italský podnik s historií sahající až do roku 1812. Společnost se zabývá zpracováním masa, kde se mísí tradiční přístup s původními italskými recepturami a neustálá inovace. Podnik nabízí široký sortiment masných výrobků pod známými značkami jako jsou Beretti, Pure Beretti, Čerstvá Salumeria anebo Merendino. Ochranné známky zajišťují, že výrobky pochází pouze z původních lokalit. Firma Salumificio Fratelli Beretta se stala jedním z nejreprezentativnějších výrobců italského potravinářského průmyslu.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě +4 °C.

Výrobce

Salumificio Fratelli Beretta S.p.A
via Fratelli Bandiera 12
20056 Trezzo sull'Adda
Itálie

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 81 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 30 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřové maso
Sůl
Koření
Přírodní aroma
Antioxidant
E301 - Askorban sodný
Konzervační látky
E252 - Dusičnan draselný
E250 - Dusitan sodný

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1462 kJ/353 kcal
Tuky31 g
z toho nasycené mastné kyseliny13 g
Sacharidy0.5 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny18 g
Sůl3.3 g
Vláknina g
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.