ROMEO Y JULIETA

Doutník Romeo Y Julieta No.1 AT TUBOS

1 ks
Tento produkt je určen starším 18 let.
289,90 Kč 289,90 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

200+ zákazníků má v Oblíbených

Tento produkt je určen starším 18 let.Při převzetí zboží bude ověřen váš věk.
Země původu: Kuba,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Romeo y Julieta je chuťově středně silný doutník s komplexní chutí, která se nepatrně mění během procesu kouření. Pikantní, bylinné, květinové, ovocné a ořechové tóny jsou snadno rozpoznatelné zkušenými kuřáky doutníků. Na začátku kouření slavného doutníku Churchill, můžete cítit lehké, zemité aroma s příjemnými medovými tóny, zatímco v nasyceném kouři z hořícího doutníku je patrná vůně koření. Romeo y Julieta No.1 je velice příjemný doutník vysoké kvality za atraktivní cenu.

  • Chuťová síla: střední
  • Orientační doba kouření 25 min.

Rozměry doutníku Romeo y Julieta No.1:

  • Délka: 14 cm
  • Průměr: 1,6 cm
  • Velikost prstýnku: 40
  • Tvar doutníku: Cremas

V průběhu kouření je chuť stejná, občasný náznak koření, na patře zachytíte chuť espressa. Vhodný i pro začátečníky. Doutník zabalený v hliníkové tubě, která doutník chrání před poškozením, navíc funguje jako malý dočasný humidor.

Znalci tvrdí, že všichni kuřáci doutníků by alespoň jednou v životě měli ochutnat doutník Romeo y Julieta  a specialně typ Churchill. Jedním z hlavních charakteristik doutníků Romeo y Julieta je jejich vysoká odolnost vůči stárnutí. Proces stárnutí u nich probíhá překvapivě velmi dobře, příjemně se kouří například i za více než 20 let od té doby, kdy byly vyrobeny.

Vzhledem ke své popularitě, nad prodejem doutníků Romeo y Julieta vítězí pouze značka Montecristo. Ve Spojených státech, kde je zakázán prodej kubánských doutníků, je populární doutník Romeo y Julieta 1875 z Dominikánské republiky. Toto se stalo i v případě dalších značek po revoluci, kdy bylo velmi těžké zcela ochránit práva k ochranným známkám, což vedlo k vytvoření řady doutníků se stejným názvem, ale jiného původu. Ačkoliv tyto doutníky nemohou být co do kvality s kubánskými doutníky v žádném případě porovnávány, síla jména jejich značky povzbuzuje kuřáky na celém světě k jejich nákupu.

Doutníky vždy představovaly výraz luxusu a vyššího společenského postavení. Největší vážnosti a proslulosti se odjakživa těší takzvaná Havana - doutníky které pocházejí z Kuby.

Použití

Jak správně oříznout doutník?

  1. Doutník je nutné oříznout tak, abychom odkryli tabákový list a zároveň neporušili krycí list, kterým je doutník "svázaný".
  2. Většinou je nutné uříznout cca 2mm z hlavičky, či řez vést místem, kde hlavička doutníku přechází v jeho rameno.
  3. Před vložením doutníku do gilotinky je vhodné jeho konec rovněž navlhčit rty, aby nepraskl.
  4. Doutník vložte do gilotinky v místě, kde chcete vést řez a jemně se dotkněte břitu, poté rázným a rychlým pohybem seřízněte. 

 O výrobci

Na světe existuje pouze pár věcí, které jsou bezpochyb známé jako nejlepší svého druhu.
Habano nebo Havanské doutníky jsou jedni z nich.



Skladování

Teplota do 22 C°, vlhkost 65%.

Upozornění

Jednou z vlastností kubánských doutníků jsou bílé tukové skvrnky - vypadající jako bílý prášek, který je možno štětečkem, či jemným hadříkem setřít. Rozhodně nemají negativní vliv na kvalitu doutníku, naopak často jsou znalci vyhledávány. Zjednodušeně řečeno, bílý prášek dokazuje, že doutník stále dozrává.

Něco jiného je ovšem zelená plíseň. Takto zbarvený doutník ukazuje na špatné skladování, při kterém byl doutník vystaven vysoké teplotě, velké vlhkosti a málo větranému humidoru.

Výrobce

Habanos s.a. 

kubánský tabák