
Květák fialový 1 ks (cca 700 g)
1 ksDoručení už do 60 minut
AI Souhrn
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Květák netradiční fialové barvy si oblíbíte pro jeho nasládlou chuť a intenzivní vůni.

Použití
Fialový květák se hodí na zapékání, do salátů, masových a zeleninových směsí nebo těstovin.
Tip! Připravte si s námi květák s jogurtovou omáčkou, který se hodí jako příloha k jakémukoliv druhu masu.
Květák rozdělíme na růžičky a dáme vařit do vody se solí a lžící citronové šťávy. Vaříme, dokud není měkký, cca deset minut.
Nasekanou petrželku smícháme s bílým jogurtem, olivovým olejem, lžící citronové šťávy, solí a pepřem. Uvařený květák polijeme jogurtovou omáčkou, ozdobíme rajčaty.
Přejeme dobrou chuť!
Nechte se inspirovat recepty od Romana Vaňka! Fialový květák můžete využít například v receptu na gratinovaný květák a brokolice, salát z jablka, květáku a modrého sýra, květáková polévka nebo květákový mozeček.
Skladování
Skladujte v chladu.