Filip Töpfer

Husí stehna

cca 0,9 kg
Mražené

cca

 589,00 Kč 652,40 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

400+ zákazníků má v Oblíbených

Země původu: Maďarsko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Mražená stehna z vykrmených, landeských husnejvyšší kvality.

Husa landeská pochází z Francie z oblasti Landais. Patří mezi neodolnější a otužilá plemena s výbornou životní vitalitou, díky které netrpí na nemoci. Její tělo pokrývá obsáhlá vrstva masa s tenčí vrstvou tukového krytí. Díky tuku je maso po upečení krásně křehké a šťavnaté.

Použití

Před použitím stehna vyndejte z mrazničky a nechte je povolit. Husí stehna jsou ideální k pomalému pečení. Nejlépe chutnají s domácím knedlíkem v kombinaci se zelím nebo se špenátem.

Tip! Připravte si pečená husí stehna s tymiánem.

Husí stehna očistěte, řádně osušte a dejte do pekáčku. Poté je z vrchu nasolte, přidejte k nim polovinu větviček čerstvého tymiánu, přikryjte je a nechejte chvíli odležet v lednici. Po vyndání stehna znovu osušte, opepřete a okořeňte trochou drceného kmínu. Do pekáče přidejte ještě stroužky česneku, zbylý tymián a celá rajčata. Poté je podlijete trochou vody a dejte do předem vyhřáté trouby na cca 160 °C a pečete 2 až 3 hodiny do změknutí. Stehna průběžně potírejte vypečeným sádlem z pekáče. Jakmile budou stehna dostatečně měkká, zvyšte teplotu na cca 230 °C díky čemuž budou mít dozlatova vypečenou kůži.

O výrobci

Husí játra od Filipa Töpfera je česká společnost, jejíž příběh se píše již několik desítek let. Podnik vychází z poctivých a řemeslných tradic, které používaly naše babičky. Zaměřuje se na výrobu masných lahůdek z tučných husích nebo kachních jater foie gras, anebo prodej jejich masa. Všechna drůbež je dovážená z maďarských farem.

Skladování

Skladujte v mrazničce při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte.

Výrobce

Husí játra spol. s r.o.
Budečská 851/28
120 00, Praha 2
Česká republika

Složení

Husí stehna mražená