Doprava

Košík

Naše maso

Naše maso Uzená krkovice z přeštíka (krájená)

cca 100 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY

Prémiová kvalitaOd českého farmáře
Dočasně nedostupné.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Kategorie:
Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Uzená krkovice prémiové kvality z masa přeštických černostrakatých prasat. Uzená krkovice, stejně jako jiná uzená masa, patří k tradičním českým uzenářským výrobkům. Typicky české uzené se udí a pak ještě vaří, takže ho můžete rovnou jíst, nakrájené na prkýnku, nebo s ním dále vařit.

V Amase vepřové krkovice bez kosti nejdřív nasolí a nechají dva týdny ležet v láku. Pak je lehounce opláchnou v teplé vodě, aby se odsolil povrch, v udírně je na bukovém dřevu vyudí dozlatova a šetrně povaří v páře. Krkovice je pak šťavnatá a má velmi jemnou chuť.

Balení obsahuje cca 100 gnakrájené krkovice. Baleno v ochranné atmosféře.

Přeštické černostrakaté prase

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.

Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.

Použití

Uzená krkovice na rohlíku nebo chlebu s okurkou poslouží jako výborná a rychlá svačina. Plátky uzené krkovice využijete také na obložené mísy, do sendvičů i bramborových knedlíků, opečené na cibulce jsou skvělé do fleků nebo zelňačky.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 4 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřová krkovice bez kosti
Dusitanová solící směs
Jedlá sůl s jódem99.5 %
E250 - Dusitan sodný
Vyrobeno z vepřového masa přeštického černostrakatého prasete.

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1212 kJ/287 kCal
Tuky24.3 g
z toho nasycené mastné kyseliny9.8 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny13 g
Sůl2 g
Vláknina0 g
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.