Naše maso
Naše maso Uzená krkovice z přeštíka (krájená)
cca 100 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Uzená krkovice prémiové kvality z masa přeštických černostrakatých prasat. Uzená krkovice, stejně jako jiná uzená masa, patří k tradičním českým uzenářským výrobkům. Typicky české uzené se udí a pak ještě vaří, takže ho můžete rovnou jíst, nakrájené na prkýnku, nebo s ním dále vařit.
V Amase vepřové krkovice bez kosti nejdřív nasolí a nechají dva týdny ležet v láku. Pak je lehounce opláchnou v teplé vodě, aby se odsolil povrch, v udírně je na bukovém dřevu vyudí dozlatova a šetrně povaří v páře. Krkovice je pak šťavnatá a má velmi jemnou chuť.
Balení obsahuje cca 100 gnakrájené krkovice. Baleno v ochranné atmosféře.
Přeštické černostrakaté prase
Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.
Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.
Použití
Uzená krkovice na rohlíku nebo chlebu s okurkou poslouží jako výborná a rychlá svačina. Plátky uzené krkovice využijete také na obložené mísy, do sendvičů i bramborových knedlíků, opečené na cibulce jsou skvělé do fleků nebo zelňačky.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vepřová krkovice bez kosti | |
Dusitanová solící směs | |
Jedlá sůl s jódem | 99.5 % |
E250 - Dusitan sodný | |
Vyrobeno z vepřového masa přeštického černostrakatého prasete. |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1212 kJ/287 kCal |
Tuky | 24.3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 9.8 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 13 g |
Sůl | 2 g |
Vláknina | 0 g |