Naše maso

Naše maso Stařená nízká roštěná s kostí z čestru (steak)

cca 410 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY

Prémiová kvalitaOd českého farmářeVyzrálé maso

cca

 651,00 Kč 1 599,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

20+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Stařená nízká roštěná s kostí je prémiové steakové maso z jalovic a volů českého strakatého skotu. Nízká roštěná neboli nízký roštěnec (sirloin, strip loin steak) je jedno z nejznámějších steakových mas. Nachází se v bederní časti podél páteře na obou stranách. Je to také „libová“ sestra vysoké roštěné, je však jemnější, méně prorostlá a nemá tak výraznou, ale přesto skvělou chuť. A stařená roštěná má ještě výraznější a komplexnější chuť.

Balení obsahuje 1 steak (cca 500 g) masa. Stařené 50 dní. Baleno ve vakuu.

Český strakatý skot

V Amase pracují s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři Amasu vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.

Staření masa

Suché zrání, kterému dali v Amase název staření, označuje proces zrání masa z jalovic a volů na kosti za přesně stanovených podmínek (řízená teplota, vlhkost a proudění vzduchu). Maso se do ničeho nebalí, nechává se nekryté viset na hácích nebo je v dostatečných rozestupech uložené v regálech či ve visu. Po 50 dnech ztratí na váze, povrch hodně seschne a maso vypadá jako staré, odtud termín staření. Výsledkem nepřetržité péče a kontroly je křehké, měkčí maso výrazné a intenzivní chuti.

Použití

Stařená nízká roštěná s kostí má jedno nejlepší použití: steak. Dovolí vám všechny stupně propečení, ale za nás je stále nejlepší medium rare. Na povrchu je vždy klihovatá tuková část a z druhé strany masitá kost. Ty tam vždy nechte a řádně si je vychutnejte. Pokud je nemáte rádi stejně je odkrojte až po upečení.

Tip! Vyzkoušejte stařenou nízkou roštěnou s kostí na grilu: Maso vyndejte z chladničky aspoň hodinu předem, aby získalo pokojovou teplotu. Na grilu si vytvořte dvě zóny: jednu s uhlím (tam se bude maso opékat) a druhou bez uhlí, a tedy s nižší teplotou (tam se budou steaky dopékat). Na hodně rozpálené části grilu maso zprudka opékejte 1–2 minuty z každé strany, dokud se vytvoří opečená vrstva (krusta) a steak se od roštu neodlepí. Poté ho přesuňte do části grilu s nižší teplotou, 100–120 °C, a nechte 10–15 minut dopékat, záleží na výšce steaku. Stáhněte na pekáček s roštem, který máte mimo gril, osolte, přikryjte alobalem a nechte 5 minut odpočinout. Pokud steak připravujete na pánvi, postupujte stejně, jen maso dopékejte v troubě, opět na pekáčku s roštem. Stupeň propečení se nejlépe měří vpichovaným teploměrem.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 4 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Hovězí maso