
Naše maso
Naše maso Hovězí zadní z čestru
cca 0,51 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Zadní maso prémiové kvality z jalovic a volů českého strakatého skotu. Hovězí zadní je v Čechách běžné označení libových nebo mírně prorostlých nedělivých kusů (šálů) masa ze zadní, ale – poněkud překvapivě – i přední nohy skotu. Jednotlivé partie se liší vzhledem a poměrem libového a tukem nebo kolagenem prorostlého masa. A právě tento poměr určuje, na co je která část vhodná.
Naše maso vám přináší perfektně očištěný spodní šál (bottom, gooseneck) nebo jemu podobné partie. Jsou to kusy od pohledu libového masa plnější chuti, velmi jemně protkané lojem a kolagenními vlákny.
Balení obsahuje cca 500 g kus masa. Odleželé ve vakuu 8 dní. Baleno ve vakuu.
Český strakatý skot
V Amase pracují s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři Amasu vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.
Použití
Zadní maso se hodí na pečení v celku i na dušené plátky à la roštěná. Výborné je i jemně nasekané nebo semleté na tatarák.
Tip! Vyzkoušejte ho v receptu na tatarák z Našeho masa:
Zadní maso najemno namelte na vychlazeném mlýnku. Umleté maso promíchejte se solí, pepřem, žloutkem, hořčicí z Lokálu, slunečnicovým olejem, najemnou nasekanou bílou cibulí a kyselou okurkou. Podávejte s topinkami a nešetřete česnekem.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Hovězí maso |