Naše maso
Naše maso Uzený vepřový bok
cca 240 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Uzený bok prémiové kvality z českého vepřového masa. Masný výrobek tepelně opracovaný.
Uzený bok, stejně jako jiná uzená masa, patří mezi tradiční české uzenářské výrobky. Typicky české uzené je uzené a poté ještě vařené, takže ho můžete rovnou jíst, nakrájené na prkýnku, nebo s ním dále vařit. V Amase vepřové boky nasucho nasolí, druhý den je zalijí slaným lákem a nechají dva týdny proležet. Potom se lehounce opláchnou v teplé vodě, aby se odsolil povrch, vyudí se v udírně na bukovém dřevu a šetrně povaří v páře.
Balení obsahuje cca 300 g uzeného boku v celku. Baleno ve vakuu.
Použití
Uzený bok si vychutnejte jen tak na studeno, s čerstvým chlebem a kyselou okurkou. Můžete ho také vařit: z vody připravíte třeba zelňačku a maso sníte nebo vrátíte do polévky. Když uzený bok krátce opečete na cibuli a česneku nebo nakrájíte na kostičky a poté osmahnete, poslouží vám jako výborný základ různých českých i světových receptů.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vepřový bok s kostí | |
Dusitanová solící směs | |
Jedlá sůl s jódem | 99.5 % |
E250 - Dusitan sodný | |
Čerstvý český česnek | |
Vyrobeno z vepřového masa Přeštických černostrakatých prasat. |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1790 kJ/428 kCal |
Tuky | 42 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 12 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 11 g |
Sůl | 2.1 g |
Vláknina | g |