Le Superbe
Le Superbe Tete de Moine Fromage de Bellelay
cca 0,82 kgcca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Přírodní polotvrdý sýr z nepasterovaného kravského mléka ze švýcarských Alp.
Vyrábí se výhradně z mléka krav pasoucích se volně na trávě a v zimě krmených vybraných senem, zraje minimálně dva a půl měsíce na smrkovém dřevě. Jeho chuť je plná a intenzivní.
Tete de Moine AOP, v překladu do češtiny "hlava mnicha", je jeden z nejznámějších sýrů na světě. Začal se vyrábět ve 12. století ve švýcarském opatství Bellaley, a dnes je opravdovou delikatesou.
Použití
Nejlépe si tento sýr vychutnáte se suchým bílým vínem ve formě co nejtenčích plátků. Ty můžete vytvořit buď malým nožíkem, škrabkou na sýr, a nebo speciálním nožem určeným jen a pouze pro přípravu vějířků z tohoto sýru.
O výrobci
Švýcarská rodinná mlékárna Lustenberger se věnuje umění výroby švýcarských sýrů již přes 150 let. Sýry nechává zrát tradičním způsobem ve sklepích u švýcarského jezera Hünenberg. Za své alpské speciality pravidelně vyhrává medaile na těch nejprestižnějších sýrových soutěžích po celém světě.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 2–7 °C.
Výrobce
Lustenberger & Dürst SA
Langrüti 1
CH-6333 Hünenberg See
Švýcarsko
Trvanlivost
Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 6 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.Složení
Syrové kravské mléko | |
Jedlá sůl | |
Sýrařské kultury | |
Syřidlo | |
Tuk v sušině min. | 51 % |
Sušina min. | 62 % |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1735 kJ/415 kCal |
Tuky | 35 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 22 g |
Sacharidy | 0.1 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 25 g |
Sůl | 1.9 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Mléko |