
VINO CIBULKA
Wine Cibulka BIO Chardonnay 2019 quality
0.75 lDelivery within 60 minutes
AI Summary
Xtra price:
CZK 188.91
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Výtečné bílé BIO víno z Moravy.
Víno se světlejší barvou, ve vůni jdou cítit jablíčka, bez a vanilka. V chuti pečená brioška s máslem, střední, příjemná dochuť.
.jpeg)
Charakteristika vína
- Ročník: 2022
- Odrůda: Chardonnay
- Jakostní zatřídění: Výběr z hroznů
- Oblast: Morava
- Podoblast: Mikulovská
- Obec: Dobré Pole
- Trať: Daniel
- Výše zbytkového cukru: 0,32 g/l
- Kyseliny: 4,8 g/l
- Extrakt: 23,5 g/l
- Obsah alkoholu: 14 % obj.
Snoubení s pokrmem
Doporučujeme ke všem jídlům se smetanovou omáčkou, těstovinám, grilované bílé klobásce a k rizotu.
Použití
Teplota podávání 8 – 12 °C.
O vinařství
Rodinné vinařství VINO CIBULKA obhospodařuje 16 hektarů vinic. Jejich víno zraje v dřevěných i nerezových tancích a v barikových sudech.
VINO CIBULKA je první vinařství, které v ČR laboratorně testuje vína na histamin. Mají laboratorně prokázaný obsah menší než 25mg/kg, a laboratoří je tím pádem označovaný jako bez Histaminu. Histamin je alergen, který způsobuje různé reakce různých intenzit. Vína s nízkým obsahem Histaminu jsou dána vyšší hygienou a BIO přístupem. BIO přístup znamená, že ve víně nejsou obsaženy látky, co tam nepatří, jako je želatina, extrakt z ryb, pesticidy a herbicidy. Tyto látky samy o sobě můžou podněcovat alergické reakce. BIO navíc nepoužívá geneticky modifikované kvasinky, které při nedokonalém kvašení můžou vytvářet Histamin.

Skladování
Skladujte v suchu, temnu a naležato při teplotě 10 až 12 °C
Výrobce
VINO CIBULKA MIKULOV
Portz Insel s.r.o.
K Vápence 3
692 01 Mikulov na Moravě
Česká republika
info@vinocibulka.cz
100% réva vinná
Nutritional values per 100 ml
| Energy value | 263 kJ/63 kCal |
| Fats | 0 g |
| including saturated fatty acids | 0 g |
| Carbohydrates | 5.2 g |
| including sugars | 5.2 g |
| Protein | 0 g |
| Salt | 0 g |
| Fibre | 0 g |
Allergens
| Sulfur dioxide |