• Vážení zákazníci, velice se omlouváme. Bohužel se potýkáme s nedostatkem skladových kapacit, proto se na nás nemůžete spolehnout tak, jak jste zvyklí. 
    Zobrazit více

CasusGrill Cestovní ekologický jednorázový gril

Tento produkt již není v nabídce.
Země původu: dle aktuální nabídky
pro přesnou informaci kontaktujte zákaznickou podporu

CasusGrill je novou verzí a ekologickou transformací cestovního hliníkového grilu, vyrobenou z trvanlivých nekovových materiálů.

Jednorázový gril je účinnější, prakticky bez odpadu a bezpečnější. Lze na něm připravit opravdu chutné jídlo.

Vskutku fantastické na tomto grilu je, že dřevěné uhlí lze snadno a rychle zapálit a stejně rychle na něm dosáhnout teploty, potřebné ke grilování. K použití je připraven během 5 minut a žár udrží déle než hodinu. Vysoká teplota zajistí, že váš pokrm bude náležitě propečený a přitom zůstane křupavý.

Grilování pod širým nebem

Gril umožňuje „přírodní“ přípravu pokrmů pod širým nebem. Je vyroben z přírodních komponentů, které lze sestavit podle jednoduchého návodu. Tyto komponenty tvoří krabice z tenké lepenky a jednoduchá grilovací mřížka z bambusu, pod kterou se kladou lávové kameny, zadržující teplo a snižující riziko vznícení, a dřevěné uhlí. Jde o čistě přírodní gril, který nabízí ten nejlepší způsob přípravy pokrmů pod širým nebem.

Proč si zvolit CasusGrill?

  • Připraven ke grilování je do 5 minut. Grilovat na něm lze cca 60 minut a pohostíte 4–6 osob.
  • Neobsahuje žádné železo ani hliník, takže doba jeho neškodného rozkladu je velmi krátká a nezanechá v přírodě žádnou stopu. Vychází z přírody a znovu se do ní vrací.
  • Je úsporný, přenosný a ekologický. Stačí zapálit sirkou, žádné chemie!
  • Všechny jeho materiály jsou přírodní – dřevěné uhlí, lávový kámen, bambus i tenká lepenka.
  • Je jednorázový – všechny jeho materiály s výjimkou lávových kamenů se rozloží působením mikroorganismů – proto po sobě nezanechává žádný odpad.
  • Griluje se přímo na bambusové mřížce. Už žádné hliníkové tácky! 
  • Vydává rovnoměrný žár, který je ideální pro opékání.
  • Zajišťuje termální izolaci, čímž snižuje venkovní teplotu při grilování.
  • Redukuje emise CO2, protože využívá výhradně dřevěného uhlí.
  • Je držitelem mezinárodního patentu grilovací technologie.

Použití

Gril s sebou můžete s čistým svědomím vzít téměř kamkoli – na pláž, do parku, na rybářský výlet i horskou túru. Neexistuje žádné omezení! Je oblíbený mezi majiteli karavanů, obytných aut a lodí.

Gril můžete používat celý rok – během chladné zimy při -10 stupních, ve výškách 2000 m. nad mořem i v horkém létě na pláži.

Pokyny před použitím

  • Nezačínejte grilovat, pokud se brikety z dřevěného uhlí nepokryjí vrstvou popela.
  • Neužívejte gril tam, kde je to zakázáno.
  • Nedoplňujte ho novými briketami. Je určen jen na jedno použití.
  • Gril nenahýbejte. Potraviny by mohly mřížkou propadnout.
  • Mohou se objevit úlomky dřevěného uhlí, které mohou znesnadnit plné využití grilu.
  • Gril uhaste vodou, pískem nebo zeminou a před likvidací ho nechte zchladnout.
  • Pamatujte, že s grilem je třeba manipulovat bezpečně a odpovědně.
  • Bílé lávové kameny jsou anorganické a neutrální produkty, a proto nehrozí nebezpečí jejich rozkladu.
  • Lze je vrátit do přírody, a dokonce je využít jako kypřidla půdy nebo stoprocentně spolehlivého prostředku, podporujícího růst rostlin. Vysypaný bílý lávový kámen v balení není závadou.

Návod k zapálení briket

  1. Sejměte igelitový obal. Gril postavte na pevný, rovný a nehořlavý povrch. Držáky po stranách kartonové krabice musí být vytažené na doraz. Je třeba sestavit spodek kartonové krabice, aby pod grilovací mřížkou mohl proudit vzduch. Gril smontujte tak, jak je znázorněno na obrázcích. Ujistěte se, že brikety z dřevěného uhlí zůstaly rovnoměrně rozložené.
  2. Brikety z dřevěného uhlí jsou naskládány na jemných lávových kamenech, které mají izolační účinek. Ujistěte se, že brikety z dřevěného uhlí se vzájemně dotýkají, což umožní jejich rychlé a účinné zapálení.
  3. Podpalte brikety ve všech 4 rozích grilu zápalkami nebo zapalovačem. Brikety jsou hořlavé a s jako takovými je s nimi třeba zacházet. Nepoužívejte žádné tuhé nebo kapalné podpalovače ani jiné hořlavé kapaliny. Při zapalování mohou vzniknout jiskry, takže udržujte určitý odstup a chraňte si oči. Gril bude připraven do 5 minut. Než bude použit, musí se na něm vytvořit povlak z popela.
  4. Pokud na povrchu briket není vidět žádný plamen, je třeba grilovací mřížku s bambusovými tyčkami zasadit do držáků na boku krabice z tenké lepenky.

Teď je váš gril připraven a vy si můžete užívat grilování.

O výrobci

Dánská společnost CasusGrill, která díky tvrdé práci, inovacím a udržitelnému designu se snaží vyrábět a prodávat ekologicky rozložitelné jednorázové grily za dostupnou cenu. Jako inovativní a ekologická společnost se chce stát vzorem trhu s jednorázovým grilem a inspirovat ostatní, aby si více uvědomovali, co kupují a jaký to má dopad na životní prostředí.

Láska k pokrmům, připraveným pod širým nebem, jim pomohla vytvořit pro vás úsporný, stoprocentně ekologický gril na jedno použití. Je vyroben z čistě přírodních materiálů – dřeva, bambusu a lávových kamenů. Neškodí životnímu prostředí. 

Skladování

Skladujte na chladném a suchém místě

Upozornění

  • Gril je třeba vždy postavit tam, kde je chráněn před větrem.
  • K zapalování briket nikdy nepoužívejte kapalinu do zapalovače ani jiné hořlavé kapaliny. Lze je zapálit jako takové, snadno a rychle.
  • Gril by neměl být používán ve vnitřních nebo uzavřených prostorách. Důvodem je nebezpečí opětovného vznícení nebo možného úniku kysličníku uhelnatého.
  • K tomu, aby bylo možné gril kamkoli umístit, musí mít smontované dno. Umístěn by měl být nejméně 2 metry od hořlavých objektů, které by se mohly poškodit nebo vznítit působením jisker, žáru apod. Udržujte odstup a chraňte si oči.
  • Gril musí být umístěn na pevném, rovném a nehořlavém povrchu, který dokáže odolat žáru nebo otevřenému plamenu. Neumisťujte ho na povrchy, které by se mohly spálit nebo poškodit.
  • Bambusová grilovací mřížka nesmí být přetížena potravinami – viz obrázky na přední straně (správná/špatná varianta). Mezi jednotlivými potravinami na grilovací mřížce udržujte určitou vzdálenost, aby tudy mohlo unikat teplo. Maximální váha potravin na grilu je 500 gramů. Grilování potravin s vysokým obsahem tuku může způsobit vznik plamenů a ožehnutí mřížky. To by mohlo snížit trvanlivost grilu i samu dobu grilování, stanovenou na 60 minut.
  • Gril je zhotoven z hořlavých materiálů, které mohou vzplanout. Mějte ho neustále pod kontrolou a v dosahu vodu na hašení. Pokud se během užití grilu objeví plameny, uduste je, abyste zajistili jeho trvanlivost.
  • Gril, stejně jako místo pod ním, bude velmi horký i poté, co bude uhašen. Udržujte proto děti a domácí zvířata v patřičné vzdálenosti. Během užití grilem nikdy nepohybujte.
  • Pokud budete gril hasit vodou, vytvoří se horká pára, která by vás mohla opařit. Při hašení buďte velmi opatrní a použijte k němu jen pitnou vodu.
  • Gril je třeba skladovat na chladném a suchém místě. Pokud je vystaven vlhku, neměl by být použit.
  • Nepoužívejte na grilovací mřížce žádné nádoby nebo hliníková plata. Grilujte potraviny přímo na bambusové grilovací mřížce při teplotě cca 20 °C.

Výrobce

CasusGrill ApS
Gammel Strandvej 402
DK-3060 Espergaerde
Dánsko

Složení

DŘEVĚNÉ UHLÍ – Brikety z dřevěného uhlí, které lze snadno a rychle podpálit
KÁMEN – Izolační lehký lávový kámen KARTON – Krabice z tenké lepenky GRILOVACÍ MŘÍŽKA – přírodní bambus