Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Naše maso

Naše maso Coppa

100 g
Premium qualityFresh from the farm
CZK 139.90 CZK 1,399.00 /kg

Delivery within 60 minutes

700+ customers have in favorites

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Sušená krkovice prémiové kvality z masa přeštického černostrakatého prasete. Sušenou krkovici (coppa) vyrábí v Amase podle receptury inspirované starými italskými postupy. Krkovici z přeštíka potřou směsí soli a koření s dominantní chutí jalovce a skořice. Po 3 týdnech maso opláchnou suchým bílým vínem. Víno spláchne z povrchu sůl a sníží pH (maso okyselí a tím i dezinfikuje), čímž zároveň podpoří fermentaci. Krkovici pověsí na háček, a až přirozeně oschne, vložíme ji do hovězího deníku (slepého střeva). Tento přírodní obal, který má silnou stěnu, zamezí takzvanému zakroužkování (příliš rychlému zaschnutí povrchu a vytvoření neprostupné vrstvy – maso by se pak špatně sušilo). Pevně ováží provázkem, aby deník k povrchu masa dokonale přilnul, a zavěšenou krkovici pozvolna suší 4 měsíce. Poté provázek a vysušený deník sundají, a sušená krkovice je na světě. Pak už ji pro vás jen nakrájí na tenké plátky, abyste si ji mohli vychutnat kdykoli a kdekoli.

Balení obsahuje cca 100 g krájené krkovice. Baleno ve vakuu.

Přeštické černostrakaté prase

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.

Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.

Použití

Sušenou krkovici si nejlépe vychutnáte natemperovanou na pokojovou teplotu, zvýrazní se tak její delikátní chuť a vůně přeštíka. Je výbornou společnicí k vínu, zrajícím sýrům, ovoci a pečivu. Hodí se také do sendvičů a využijete ji i obdobně jako pancettu při vaření pokrmů z klasické italské kuchyně. Do plátku krkovice můžete zabalit chřest nebo masové špízy na gril, opečenou ji přidejte do salátu, ale i do těstovin či rizota.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 51 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 10 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Vepřová krkovice bez kosti, mořská sůl, pepř černý, jalovec, skořice, list bobkový, bílé víno SYŘIČITANY. Trvanlivý fermentovaný masný výrobek.
Na 100 g výrobku bylo použito 130 g masa.

"

Nutritional values per 100 g

Energy value1498 kJ/358 kCal
Fats29 g
including saturated fatty acids9.5 g
Carbohydrates1 g
including sugars0.5 g
Protein24 g
Salt4 g
Fibre0 g

Allergens

Sulfur dioxide
Always check the allergens content on the product packaging before consumption.