Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Tykev muškátová má ze všech dýní nejvýraznější chuť. Má sytě oranžovou dužinu a oranžovou slupku s výrazným žebrováním. Dužina tykve je relativně měkká a obsahuje hodně vody a málo škrobu.
Použití
Hodí se pro všechny kuchyňské úpravy, nejčastěji se využívá pro přípravu pyré, koláčů či polévek, můžeme ji plnit a zapékat, dusit, vyrábět z ní marmeládu, smažit hranolky, jíst ji syrovou v zeleninových salátech a mnohé další.
Nechte se inspirovat recety od Romana Vaňka! Dýni můžete využít například v receptu na dýňovou polévku, pečenou dýni s pistáciemi, dýňový koláč s lučinou nebo dýňové lívanečky.
Skladování
Uchováváme na suchém a dobře větratelné místě, ideálně při teplotě kolem 10 –15°C, při které následně slupka dýně ztvrdne, čímž dužinu spolehlivě ochrání.
Složení
Dýně muškátová |