Dýně muškátová

cca 4 kg

cca

 171,60 Kč 42,90 Kč/kg
Země původu: Itálie,

Tykev muškátová má ze všech dýní nejvýraznější chuť. Má sytě oranžovou dužinu a oranžovou slupku s výrazným žebrováním. Dužina tykve je relativně měkká a obsahuje hodně vody a málo škrobu.

Použití

Hodí se pro všechny kuchyňské úpravy, nejčastěji se využívá pro přípravu pyré, koláčů či polévek, můžeme ji plnit a zapékat, dusit, vyrábět z ní marmeládu, smažit hranolky, jíst ji syrovou v zeleninových salátech a mnohé další. 

Nechte se inspirovat recety od Romana Vaňka! Dýni můžete využít například v receptu na dýňovou polévkupečenou dýni s pistáciemidýňový koláč s lučinou nebo dýňové lívanečky.

Skladování

Uchováváme na suchém a dobře větratelné místě, ideálně při teplotě kolem 10 –15°C, při které následně slupka dýně ztvrdne, čímž dužinu spolehlivě ochrání.