Doubleshot

Doubleshot Start Espresso

300 g
272,50 Kč 908,33 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

100+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Brazílie, Guatemala,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Sladké a krémové espresso na doma. Start je základní směs doubleshotu pro automatické kávovary. Jeho přípravu zvládne každý. 

Pražené oříšky, čokoláda, karamel. Tmavší pražení než vlajková espresso směs doubleshotu, aby i domácí superautomaty vyextrahovaly výraznou a sladkou chuť. Prostě výběrovka, kterou můžete začít klidně každý den.

Do espresso směsi Start doubleshot vybírá kávy tak, aby se hodily pro domácí kávovary na přípravu espressa. Tmavší pražení umožňuje superautomatickým kávovarům vyextrahovat z kávy maximální chuťový potenciál.
Každá z káv edice Start pochází z farem, s kterými pražírna doubleshot dlouhodobě spolupracuje, každý rok osobně navštěvuje a surovinu nakupuje bez jakýchkoliv prostředníků.

V aktuálním Startu najdete tyto kávy:

  • Guatemala Bella Vista - 50%

Aktuální Start se skládá ze dvou káv od dodavatelů z Guatemaly a Brazílie.
Bella Vista je směsí mikrolotů odrůdy bourbon několika různých producentů (většinou 5-15 rodin) z oblasti kolem městečka San José Poaquil, severně od turistického centra Guatemaly Antigua. Sklizeň a zpracování probíhá pod dohledem pana Luise Pedro Zelaya, majitele stejnojmenného závodu Bella Vista, který veškerou kávu od těchto producentů vykupuje a se kterým již desátým rokem v Guatemale doubleshot spolupracuje.

  • Brazílie FAF - 50%

Fazenda Ambiental Fortaleza je název známé farmy rodiny Croce, která se nachází ve státě Sao Paulo a proslavila se především svým přístupem k ekologickému zemědělství. Káva, použitá v espresso směsi Start, je směsí mikrolotů od cca 10 producentských rodin v regionu Caconde, kteří s rodinou Croce dlouhodobě spolupracují. Káva byla sklizená z kávovníků odrůdy catuaí a zpracovaná suchou metodou.

Obal je 100 % recyklovatelný.

Zpracováno a baleno v ČR. 

Použití

Doporučujeme především na přípravu espresso kávy.

Jak na chutnější espresso z automatického kávovaru?

  • Kávu nechte odležet ideálně 10–14 dní od data pražení
  • Pro lepší chuť používejte vždy filtrovanou nebo balenou vodu
  • Hrubost mletí volte spíše jemnější
  • Dávkování zvolte vyšší (obvykle označováno jako síla)
  • Espresso by nemělo mít objem větší než 40 ml

O výrobci

Doubleshot je česká pražírna výběrové kávy. Od roku 2010 si jezdí kávy osobně vybírat na farmy do Latinské Ameriky a Afriky. Kávu praží každý den kousek za Prahou, abyste si ji mohli doma vychutnat vždy čerstvě praženou. Nabídka se neustále obměňuje podle toho, v jaké části světa káva zrovna dozrává. V každém šálku kávy od doubleshotu vždy ucítíte sladkost a šťavnatost. Protože káva je ovoce a to je sladké a šťavnaté.

V nabídce této pražírny najdete kávy jak pro přípravu espressa, tak filtrovaných káv.

Skladování

Skladujte na suchém a chladném místě. 

Výrobce

doubleshot s.r.o.
Dehtáry 37
250 91 Zeleneč v Čechách
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 158 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 157 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

100 % Arabica pražená zrnková káva