Naše maso

Naše maso Hovězí loupaná plec z čestru

cca 0,54 kg

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY

Prémiová kvalitaOd českého farmářeVyzrálé maso

cca

 322,00 Kč 593,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

20+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Loupaná plec prémiové kvality z jalovic a volů českého strakatého skotu. Loupaná plec (top blade) je umístěna uprostřed lopatky, mezi kulatou a velkou plecí. Naše babičky ji znaly i jako střední nebo plochou plec a také pod nezapomenutelným názvem péro. Celou plecí totiž prochází silná vazivová blána, která skutečně péruje.

Balení obsahuje cca 500 g kus masa. Odleželé ve vakuu 8 dní. Baleno ve vakuu.

Český strakatý skot

V Amase pracují s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři Amasu vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.

Použití

Loupaná plec má univerzální využití. Před naporcováním má maso na řezu typický oválný tvar a silný vaz uprostřed. Před vařením, dušením nebo pečením pod poklicí ho rozhodně neodstraňujte, dá omáčce jedinečnou hladkou chuť. V Lokálech z loupané plece rádi vaří hovězí na houbách, koprovku, křenovou nebo oblíbenou znojemskou pečeni.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 4 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.