Naše maso

Naše maso Hamburger z wagyu

cca 360 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 2 DNY

Prémiová kvalitaOd českého farmářeVyzrálé masoZachraň mě za 245,00 Kč
Vyprodáno. Očekáváme v pá.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Maso na hamburger prémiové kvality z plemene skotu wagyu chovaného v České republice

Balení obsahuje 2 vytvarovaná semletá masa na hamburger (každé po 180 g). Baleno v ochranné atmosféře.

Wagyu je složenina ze slov wa (Japonsko) a gyu (skot), podobně jako čestr = český strakatý skot. Neznamená to ale, že když si koupíte jakékoli maso z wagyu, automaticky získáváte nejvyšší možnou japonskou kvalitu. Nejkvalitnější je pochopitelně wagyu přímo z Japonska, jednak díky tradici, jednak díky tomu, jakou péči tam při chovu zvířat věnují každému detailu. Dobře totiž vědí, že každý aspekt chovu má zásadní vliv na kvalitu masa. Jde zejména o genové linie, pohlaví (jalovice a voli) a způsob výkrmu (kromě pastvy hlavně drcené zrno, tedy strava bohatá na sacharidy). To všechno se odrazí v barvě a celkové kvalitě masa, a hlavně v jeho mramorování. Právě mramorování, totiž způsobuje onu nezaměnitelnou chuť wagyu, jeho mimořádnou šťavnatost a křehkost.

Pro dosažení nejlepší kvality masa je zapotřebí nechat zvířata pomalu růst, a to až 3–4 roky. Dalším velice důležitým faktorem je kvalitní krmivo, které se volkům a jalovicím dostává spolu s šetrným a citlivým zacházením. 

Wagyu v České republice

K nejvýznamnějším chovatelům plemene wagyu v České republice patří rodina Krontorádových, jejichž wagyu Naše maso nabízí. První vysoce kvalitní embrya si nechali v roce 2012 importovat z americko-japonské farmy v USA. Vlastnit skot plemene wagyu je velká vzácnost a dodnes je velice obtížné získat o jeho chovu detailní informace. Krontorádovi ovšem už dlouhá léta spolupracují s chovateli z celého světa, v čele s těmi japonskými, a výsledky jsou vynikající. A specifika chovu wagyu? Chovatel musí mladým jalovicím a volům dopřát dlouhodobý pobyt na pastvinách s matkou, ustájení na volno, mírný pohyb, a hlavně dostatek vhodného krmiva, vody a minerálních látek.

Použití

  • Na rozpáleném grilu či pánvi opékejte maso z každé strany přibližně minutu. Nepřidávejte žádný olej – burger pustí vlastní tuk a opeče se v něm. Opečené maso je důležité nechat odpočinout.
  • Předehřejte troubu na 100 °C a burger do ní na 10 minut vložte, nebo stáhněte plamen na minimum a nechte maso na pánvi 5–10 minut.
  • Mezitím rozkrojte housku a obě půlky opečte na pánvi nebo na grilu z obou stran, aby byly křupavé zvenku a měkké uvnitř. Vrchní část housky potřete hořčicí a přidejte nakrájenou kyselou okurku. Přiklopte a podávejte.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 2 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 2 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Hovězí maso90 %
Hovězí lůj10 %
Kuchyňská sůl s jodem1.5 %
Černý pepř

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota853 kJ/204 kCal
Tuky18 g
z toho nasycené mastné kyseliny8.5 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny19 g
Sůl1.5 g
Vláknina0 g