Naše maso

Naše maso Hamburger old aging

ca. 360 g

2 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Premium qualityFresh from the farmMatured meat

ca.

 CZK 287.00 CZK 794.90 /kg

Delivery within 60 minutes

20+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Hamburger ze stařeného hovězí maso prémiové kvality z jalovic a volů českého strakatého skotu.

Hamburger ze stařeného čestru v Našem mase dělají z kombinace stařeného masa z roštěnců, žeber a plecí, tedy z partií, které jsou přirozeně protučnělé, s malým přídavkem loje.

Balení obsahuje 2 vytvarovaná semletá masa na hamburger po  cca 180 g (celkem cca 360 g). Baleno v ochranné atmosféře.

Český strakatý skot

V Amase pracují s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři Amasu vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.

O hamburgeru

Hamburger je dnes už ikonické jídlo. Přes německé námořníky, kteří si k svačině dávali mletý karbanátek v chlebu, se dostal do Ameriky, kde z něj udělali mletou placku opečeného masa v housce. Nelze pominout ani přínos McDonald’s – sice nebyl prvním fastfoodem s hamburgery, ale svým systémem se zasloužil o to, že se tento pokrm stal známým a oblíbeným po celém světě.

Staření masa

Suché zrání, kterému dali v Amase název staření, označuje proces zrání masa z jalovic a volů na kosti za přesně stanovených podmínek (řízená teplota, vlhkost a proudění vzduchu). Maso se do ničeho nebalí, nechává se nekryté viset na hácích nebo je v dostatečných rozestupech uložené v regálech či ve visu. Po 50 dnech ztratí na váze, povrch hodně seschne a maso vypadá jako staré, odtud termín staření. Výsledkem nepřetržité péče a kontroly je křehké, měkčí maso výrazné a intenzivní chuti.

Použití

Jak připravují hamburger v Našem mase? Maso zprudka grilujte nebo opečte na pánvi z každé strany zhruba 2 minuty. Nepřidávejte žádný olej, protože burger pustí vlastní tuk, ve kterém se opeče. Opečené maso je důležité nechat odpočinout. Předehřejte troubu na 100 °C a burger do ní na 10 minut vložte, nebo stáhněte plamen na minimum a nechte na pánvi 5–10 minut. Rozkrojte bulku od Merhautů a obě půlky opečte na pánvi nebo na grilu z obou stran, aby byly křupavé zvenku a měkké uvnitř. Na spodní polovinu housky položte opečené maso, vrchní potřete majonézou z Našeho masa a položte na ni plátky kyselé okurky a pár půlkoleček červené cibule. Přiklopte. Kompletní hamburger zabalte do pečicího papíru nebo zlehka přikryjte alobalem a nechte 3 minuty odpočinout.

Maso můžete využít i jako základ na boloňskou omáčku nebo masové kuličky. Ve srovnání s odleželým masem má stařené intenzivnější chuť.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 2 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 2 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Hovězí maso94 %
Hovězí lůj4 %
Jedlá sůl s jódem

Nutritional values per 100 g

Energy value990 kJ/234 kCal
Fats18 g
including saturated fatty acids18 g
Carbohydrates0 g
including sugars0 g
Protein18 g
Salt1.2 g
Fibre0 g