Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Naše maso

Naše maso Wine sausage

ca. 0.56 kg

3 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Premium qualityFresh from the farmSave me for CZK 162.91
Sold out. Expected back today.
Send an e-mail when it's back in stock
Show similar from category »
Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Tradiční vánoční vinná klobása podle původní receptury.

Nejprve se vytvoří směs, která se musí umlít do hladka. Jde o kombinaci tučného a libového vepřového masa Přeštických vepřů a hovězího odleželého masa jalovic a volů z českých chovů, bílého vína odrůdy Chardonnay, plnotučného mléka a žemle. Touto chutěmi naplněnou směsí se následně vyplní skopová střívka. 

Vinná klobása je tradiční součástí vánočního menu. Její stočený tvar má připomínat slunce, je tedy oslavou slunovratu. Ve většině českých domácností si drží čestné třetí místo na žebříčku štědrovečerních pokrmů. Po kapru a řízcích je vinná klobása stálicí, která k Vánocům a zimnímu období vůbec prostě patří. 

Použití

Vinnou klobásu naporcujeme, stočíme do šneka, sepneme párátkem a z obou stran krátce smažíme na oleji. Pak šneky vyskládáme do pekáče. Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, utřený česnek, po 5 minutách vmícháme protlak a pivo. Dochutíme solí a pepřem, necháme trochu vysmahnout tekutinu do mírného zhoustnutí. Směs nalijeme ke klobásám, dáme péct trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte při teplotě 1–4 °C.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 3 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 2 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Vepřové maso41 %
Hovězí maso24 %
Dusitanová solící směs
Kuchyňská sůl99.5 %
E250 - Dusitan sodný
Houska
Bílé víno
Mléko plnotučné
Voda
Koření
Černý pepř
Muškátový květ a ořech
Citronová kůra
Hřebíček
Přírodní obal
Skopové střívko

Nutritional values per 100 g

Energy value1146 kJ/271 kCal
Fats25 g
including saturated fatty acids11 g
Carbohydrates0.5 g
including sugars0.1 g
Protein11 g
Salt1.3 g
Fibre0 g

Allergens

Cereals (gluten)
Milk
Sulfur dioxide
Always check the allergens content on the product packaging before consumption.