Yutaka

Yutaka Sushi rýže krátkozrnná

500 g
107,00 Kč 214,00 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

30+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Itálie,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Prémiová krátkozrnná rýže původem z Itálie.

Je lepkavá, ideální pro sushi či další japonská a orientální jídla.

Použití

Umyjte 250 g sushi rýže Yutaka studenou vodou a rukou promíchejte do kruhu. Vodu vylijte a opakujte, dokud voda není čirá. Poté namočte na 15–30 minut do studené vody. Rýži důkladně slijte. Namáčení umožňuje rýži absorbovat vodu přímo do středu každého zrna pro rovnoměrné vaření.
Přidejte promytou rýži do 330 ml čerstvé studené vody a přiveďte k varu. Poté duste na mírném ohni deset minut se zavřeným víkem.
Před podáváním vypněte oheň a nechejte deset minut stát se zavřeným víkem.

Rýži na sushi připravte podle pokynů. Připravte si koření na sushi smícháním tří lžic japonského rýžového octa, dvou lžic cukru a lžičky soli. Navlhčete povrch mixovací nádoby, nejlépe dřevěné. Přeneste rýži do mísy a pomocí teplé špachtle nalijte koření na sushi do ještě teplé rýže. Chcete-li promíchat, jemně prořízněte rýži špachtlí vodorovně. Pracujte shora a nemíchejte, aby nedošlo k rozbití zrn. Rýži ochlaďte vlhkou látkou na pokojovou teplotu. Až se rýže přiblíží pokojové teplotě, začněte s výrobou rolek. To usnadňuje tvarování, oproti rýži studené.

O výrobci

Řada japonských potravinářských výrobků Yutaka byla uvedena na britský trh v roce 1995. Tato rostoucí řada nyní zahrnuje přísady pro sushi, omáčky, polévky, rýži, nudle a snadno použitelné soupravy jídel. Je přední japonskou značkou ingrediencí v 16 zemích po celé Evropě a na Středním východě.

Tazaki Foods, jméno, které stojí za značkou Yutaka, bylo průkopníkem japonského jídla ve Velké Británii. Již 35 let je předním dodavatelem pro japonské restaurace, pohostinství a výrobce potravin ve Velké Británii. 

Skladování

Uchovejte v chladu a suchu. Po otevření spotřebujte do jednoho roku. 

Výrobce

TAZAKI FOODS LTD.    
12 Innova Way
Enfield, EN3 7FL
Velká Británie
 

Složení

Rýže

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1504 kJ/354 kCal
Tuky0.4 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.1 g
Sacharidy80.4 g
z toho cukry0.2 g
Bílkoviny6.7 g
Sůl0.013 g
Vláknina0 g