Doubleshot

Doubleshot Kolumbie Imbachi/Farm

300 g
389,40 Kč 1 298,00 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

20+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Kolumbie,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Ovocná a elegantní káva z rodiny Farm. Mikrolot z kolumbijského farmy rodiny Imbachi. Výrazná sladkost a hutné marmeládové tělo. Jeden z bestsellerů nabídky doubleshotu.

Charakteristika:

  • Země původu: Kolumbie
  • Farma: Finca Buenavista
  • Odrůda: Arabica caturra
  • Zpracování: Promyté
  • Sklizeň: 2023
  • Certifikace: Káva z rukou farmáře, Rainforest Alliance, Utz Certified
  • Typ kávy: Zrnková
  • Chuť: Švestky, cukrová třtina, citrónová tráva

Zpracováno a baleno v ČR. Obal je 100% recyklovatelný.

Vizuál balení bude dodán dle aktuální skladové zásoby.

Dobré vyhlídky do budoucnosti

Společně se svou ženou Yolandou a pěti dětmi vlastní Carlos farmu již více než 27 let a na jejím vedení se podílí celá rodina. To v Kolumbii a ve světě kávy není vůbec samozřejmost. Průměrný věk kolumbijských farmářů je kolem 60 let a jejich potomci často z oboru odcházejí.

Tady naštěstí syn Diego pracuje na otcově části farmy a věnuje se zlepšování a modernizaci procesů. Další potomci Sonia a Ever převzali část farmy, kterou obhospodařují samostatně. A Didier pracuje jako kontrolor kvality pro exportérskou společnost Caravela, skrze kterou jejich kávu doubleshot nakupuje.

Farma Buenavista

Farma se nachází v nadmořské výšce 1 800 m n. m. u městečka San Augustín na samém jihu Kolumbie. Rodina Imbachi na ploše 4,5 ha pěstuje odrůdu caturra, které se zde navýsost daří. Během roku dokáže farma z 30 000 keřů kávovníku vyprodukovat až 17 tun kávy v pergamenu. Po sběru a prolisování kávy se zrna nechají fermentovat po dobu cca 16–24 hodin. Sušení probíhá ve vyvýšeném „sušáku“ (tzv. secadero), který chrání zrna před každodenními dešti a zaručuje dostatečnou cirkulaci vzduchu.

V regionu Huila, kde farma leží, probíhá sklizeň téměř celý rok, proto se můžete spolehnout na čerstvost kávy. U ostatních pěstitelských zemí je standardní pouze jeden nákup ročně. Chutě káv od rodiny Imbachi se mohou v průběhu roku lehce měnit, protože v každé části roku se sklízí jiné mikroloty (o velikosti 100–1000 kg). Vždy si můžete být jistí, že káva bude fantastická.

Použití

Doporučujeme především na přípravu filtrované kávy.

O výrobci

Doubleshot je česká pražírna výběrové kávy. Od roku 2010 si jezdí kávy osobně vybírat na farmy do Latinské Ameriky a Afriky. Kávu praží každý den kousek za Prahou, abyste si ji mohli doma vychutnat vždy čerstvě praženou. Nabídka se neustále obměňuje podle toho, v jaké části světa káva zrovna dozrává. V každém šálku kávy od doubleshotu vždy ucítíte sladkost a šťavnatost. Protože káva je ovoce a to je sladké a šťavnaté.

V nabídce této pražírny najdete kávy jak pro přípravu espressa, tak filtrovaných káv.

Skladování

Skladujte na suchém a chladném místě. 

Výrobce

doubleshot s.r.o.
Dehtáry 37
250 91 Zeleneč v Čechách
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 152 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 157 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

100 % Arabica pražená zrnková káva