
Magyar mangalica
Vepřový mletý polotovar z mangalice
cca 500 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Mletý vepřový polotovar z maďarského plemene mangalica v prémiové kvalitě.
Na mletí se využívá libová partie s partií s vyšší protučnělostí, aby byl pokrm šťavnatější. Maso z mangalice se vyznačuje výraznou, silnou chutí, a to díky volnému pohybu, které je prasatům na farmě dopřáno.
Samotný výkrm mangalice probíhá běžně i více jak 3 roky. Díky tomu mají prasata i více jak 50 % své váhy tvořeno tukem, který je svou výrazností naprosto zásadním rysem tohoto plemene.
Více o mangalici
Mangalice je druh prasete pocházející z Uherské nížiny. Původ slova pochází z výrazu "mangh" (křížit). Mangalice se vyznačuje velmi hustou kudrnatou srstí, která může mít širokou barevnou škálu od plavé až po výrazně červenou. Díky značnému osrstění je mangalice plemenem, které velmi dobře odolává nízkým teplotám a špatným povětrnostním podmínkám.
Použití
Lze využít při přípravě boloňských špaget, karbanátků, sekané nebo například domácích burgerů.
Tip! Připravte si lilky plněné mletým masem dle následujícího receptu:
Umyté lilky rozřízněte a jadérka vydlabejte. Dužinu osolte a nechte odstát alespoň 20 minut. Mleté maso zprudka osmažte na pánvi a smíchejte s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenými rajčaty, trochou soli a pepře. K tomu můžete přidat další suroviny jako například žampiony, sušená rajčata, olivy nebo konzervované fazole.
Lilky zevnitř osušte, potřete olejem a opepřete. Naplňte je masovou směsí a dejte zapéct do předem vyhřáté trouby na cca 175 °C na cca půl hodiny. Pak je posypte sýrem typu parmazán a zapékejte, dokud se sýr nerozpustí.
O farmě Hajdúnánás
Hajdúnánás je městské řeznictví, které založilo Sociální družstvo pro záchranu a výstavbu Hajdúnási roku 2017. Cílem družstva je nejen podpora města a rozvíjení tamější ekonomiky ale zároveň jde o ochranu životního prostředí prostřednictvím ekologických farem.
Hajdúnási se specializuje na kontrolovaný chov „rodinného stříbra“, a to vepřů plemene černá mangalice, následnou porážku a zpracování masa. Prasata jsou celoročně chovaná na volném prostranství s přistaveným přístřeškem a neustálým přísunem potravy.
Produkty jsou dováženy do České republiky, konkrétně do zpracovny Velké Pecky, kde jsou vakuově baleny.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C.
Dodavatel
Velká Pecka s.r.o.
Sokolovská 100/94
186 00 Praha 8 – Karlín
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vepřové maso | 98.9 % |
Jedlá sůl | 1.1 % |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1079 kJ/258 kCal |
Tuky | 20.9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 7.6 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 17.9 g |
Sůl | 1.1 g |
Vláknina | 0 g |